Bulvių virti nebūtina: šefas pasidalijo unikaliu bulvių košės receptu

Garsus virtuvės šefas atskleidė neįprastą bulvių košės gaminimo būdą, kurį žino tik nedaugelis.

Kaip pasigaminti bulvių košę kaip restorane / Koliažas: Mes, nuotrauka: TikTok vaizdo įrašo ekrano nuotrauka

Išmoksite:

  • Kaip pasigaminti švelnią bulvių košę be gumuliukų
  • Kodėl bulves geriau kepti, o ne virti

Bulvių košė yra tikra namų virtuvės klasika, kuri sušildo šaltuoju metų laiku. Tačiau norint išgauti tobulą kreminę tekstūrą be gumuliukų, reikia žinoti keletą svarbių nisų. Gana lengva padaryti klaidą, dėl kurios košė bus per tiršta arba per skysta.

Jums taip pat gali patikti medžiaga: Kiek virti putpelių kiaušinius, kad trynys būtų tobulas: instrukcija.

Mesas sužinojo, kaip paruošti tobulą bulvių košę.

Restorano „Fallow” šefas pasidalijo unikaliu šio mėgstamo garnyro paruošimo būdu. Savo „TikTok” vaizdo įraše jis paaiškino, kad švelnios bulvių košės paslaptis yra ne virti, o kepti orkaitėje, praneša „The Daily Mirror”.

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Sudėkite bulves ant kepimo skardos ir gausiai pabarstykite rupia druska.
  2. Kepkite orkaitėje 160-180 °C temperatūroje, kol bulvės suminkštės.
  3. Kai bulvės bus paruoštos, paprasčiausiai nuvalykite likusią druską.
  4. Iškeptas bulves perpjaukite per pusę.
  5. Dar karštas bulves sutarkuokite per sietelį arba bulvių presą, naudodami jų odelę, kad išstumtumėte minkštimą.
  6. Įkaitinkite pieną ir sviestą.
  7. Supilkite pieną ir sviestą į bulves, maišydami maišykite, kol gausite minkštą tekstūrą.
  8. Jei košė tampa per tiršta, palaipsniui įpilkite dar šiek tiek pieno.

Prieš patiekiant patiekalą virėjas rekomenduoja patikrinti, ar patiekalas yra pagardintas prieskoniais, ir pagal poreikį įberti druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Jis taip pat pataria bulvių lupenas naudoti kaip garnyrą, o ne išmesti.

Žiūrėkite bulvių košės gaminimo vaizdo įrašą:

Kodėl šis metodas veikia geriau nei virimas

Šis metodas užkariavo internetą – vaizdo įrašas peržiūrėtas daugiau nei 30 000 kartų. Kai kurie žiūrovai pažymėjo, kad tai buvo pirmas kartas, kai jie sužinojo apie kepimą druskoje. Kitus nustebino baltųjų pipirų pasirinkimas bulvių košei.

Druska kepant veikia kaip izoliatorius, padeda bulvėms tolygiai įkaisti ir išlaikyti drėgmę. Tai ypač naudinga, nes bulvių gumbai ne visada būna vienodo dydžio, o šis būdas padeda išvengti per didelio išdžiūvimo.

Kepimas taip pat išsaugonatūralią drėgmę, o bulvės neperšlampa vandenyje. Verdant dalis krakmolo ir skonio išsiplauna į vandenį, tačiau kepant bulvės lieka viduje.

The Daily Mirror

The Daily Mirror – britų nacionalinis bulvarinio formato dienraštis, pirmasis bulvarinės žurnalistikos atstovas.
Laikraštį 1903 m. lapkričio 2 d. įkūrė Alfredas Harmsvortas. Iš pradžių „Daily Mirror” buvo sumanytas kaip moterų laikraštis, leidžiamas moterų, ir turėjo būti „moterų gyvenimo atspindys”. Tai nebuvo sėkmingas projektas, todėl A. Harmsvortas nusprendė laikraštį padaryti spalvingesnį ir apimantį daugiau temų, rašo Vikipedija.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redaktorius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: