Paslaptis atskleista: kaip sustabdyti medaus kristalizaciją – mažai žinomas, bet paprastas būdas

Ekspertai teigia, kad medaus kristalizacija yra natūralus procesas, kurį galima lengvai kontroliuoti laikantis tinkamų laikymo sąlygų.

Kaip sustabdyti medaus kristalizaciją – mažai žinomas, bet paprastas būdas / Collage Mes, nuotrauka: Mes

Sužinosite:

  • Kada medus kristalizuojasi
  • Kaip priversti medų nesikristalizuoti
  • Ką daryti su susikristalizavusiu medumi

Jei medus sutirštėjo ir susikristalizavo, nereikia nerimauti – tai natūralus procesas, turintis logišką paaiškinimą. Be to, yra paprastas būdas sugrąžinti medui lygią tekstūrą, kad vėl galėtumėte mėgautis šiuo saldžiu produktu.

Mes išsiaiškino, kaip išvengti medaus kristalizacijos.

Taip pat anksčiau pasakojo, kodėl medus niekada nesugenda. Yra slaptas fermentas, dėl kurio produktas yra unikalus.

Daugelis žmonių nekreipia dėmesio į medaus laikymo sąlygas tol, kol nepastebi, kad medus vietoj įprastos švelnios konsistencijos virto tiršta grūdėta mase. Dėl to kai kurie žmonės net išmeta medų, kuris iš tiesų išlieka puikiai tinkamas naudoti.

Aševilio bičių kermošiaus ekspertai aiškina, kad kristalizacija yra natūralus neapdoroto medaus reiškinys. Kartu jo greitis priklauso nuo medaus rūšies, laikymo sąlygų ir temperatūros. Jie pažymi, kad žema temperatūra yra pagrindinis veiksnys: kristalizacija vyksta daug greičiau, kai temperatūra yra žemesnė nei 10 °C (50 °F).

Ką daryti, kad medus nesikristalizuotų

„Nelaikykite medaus vėsiame rūsyje ar nešildomame purvo kambaryje”, – nurodo ekspertai.

Siekiant išvengti neigiamo poveikio medaus kokybei, medaus nereikėtų laikyti tokiose vietose kaip šiltnamiai, garažai ar pagalbinės patalpos, kur gali būti vėsu, praneša „Express”.

Ekspertai rekomenduoja medų laikyti kambario temperatūroje, geriausiai 10-21 °C (50-70 °F), sausoje ir vėsioje spintelėje. Taip medus išliks skystos konsistencijos.

Specialistai taip pat pataria vengti plastikinių indų medui laikyti, nes plastikas dėl savo akytumo gali praleisti drėgmę, o tai skatina kristalizaciją. Geriausias pasirinkimas būtų stikliniai indai su sandariais dangteliais, kurie užtikrina optimalias laikymo sąlygas.

Kaip iš tiršto medaus pagaminti skystą medų

Jei medus pradėjo kristalizuotis, nereikia nerimauti ir jo išmesti. Bendrovės „Just Bee Honey” ekspertai teigia, kad susikristalizavusį medų vis dar galima valgyti. Jį galima naudoti, pavyzdžiui, kaip saldų pabarstuką košėms gardinti.

Kad medus vėl taptų vientisos konsistencijos, galite jį pašildyti. Tam į dubenį įpilkite šilto vandens, jį pašildykite, bet ne iki virimo, ir įdėkite į jį stiklainį su medumi, pripildydami vandens maždaug iki trijų ketvirtadalių stiklainio aukščio. Švelniai maišykite medų šaukšteliu, vengdami vandens patekimo į vidų.

Jei dėl šaltos laikymo vietos medus sukietėja, verta jį perkelti arčiau šilumos šaltinio. Nesijaudinkite dėl galiojimo laiko – medus išsilaiko labai ilgai ir juo galėsite mėgautis dar ne vieną mėnesį.

Ką reikia žinoti apie

– tai britų bulvarinis laikraštis, kuris yra „Daily Express” ir „Sunday Express”, vieno žinomiausių ir patikimiausių Didžiosios Britanijos naujienų prekės ženklų, skaitmeninis padalinys.

Nuo 1900 m. „Express” milijonams skaitytojų tiek spaudoje, tiek internete pateikia informatyvius pranešimus apie svarbiausius pasaulio įvykius.

Kaip teigia leidinys, jie kasdien stengiasi pateikti skaitytojams geriausią žurnalistiką, informuoti ir linksminti.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: