Kalėdinėje sočioje kutujoje yra daug džiovintų vaisių, riešutų ir medaus.
Turtinga kučia – geriausias receptas / Mes koliažas, Mes nuotrauka, Vikipedija
Daugelis mūsų tradicinį patiekalą kutya gamino 2024 m. Kalėdų dieną, kuri buvo gruodžio 25 d. Naujuoju stiliumi. Tačiau yra ir tokių, kurie švenčia senuoju stiliumi – sausio 7 d.
Tai sotus patiekalas, kuriuo siekiama suvienyti kartas ir pademonstruoti turtingumą. Vadinamoji turtinga kučia – žinoma dėl to, kad į ją įeina daug skanių priedų, todėl ji yra tikras skanėstas.
Kaip Kalėdoms paruošti tradicinę sočiąją kučią su kviečiais ir aguonomis – toliau medžiagoje.
Turtinga kučia – receptas iš kviečių
Paruošimui reikės:
- 200 gramų kviečių;
- 50 gramų aguonų;
- 50 gramų medaus;
- vienas valgomasis šaukštas cukraus;
- žiupsnelis druskos
- 30 g riešutų
- 100 g abrikosų, sultenių ir spanguolių mišinio;
- viena stiklinė ouzvaro (nebūtina).
Kruopščiai nuplaukite grūdus ir, jei įmanoma, pamirkykite juos per naktį arba kelias valandas. Norėdami juos išvirti, sudėkite kviečius į puodą ir užpilkite vandeniu santykiu 1:3. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol išvirs. Tai gali užtrukti apie valandą.
Aguonos ir rūgštynės turi būti užpilamos verdančiu vandeniu. Grūdus sumalkite mėsmale, trintuvu arba blenderiu. Abrikosus ir riešutus smulkiai supjaustykite. Juos sumaišykite su aguonomis, rūgštynėmis, cukrumi ir medumi. Visa tai įmaišoma į košę. Jei norite, galite įmaišyti šiek tiek ouzvaro.
Taip ruošiama soti kučia iš kviečių. Jei norite, receptą galite keisti – pagal skonį berkite cukruotų vaisių ir įvairių riešutų.