Saulėje džiovintų pomidorų gaminimas mikrobangų krosnelėje: žingsnis po žingsnio receptai namams

Saulėje džiovintų pomidorų galima dėti į makaronus, picą ar brusketą.

Kaip pasigaminti džiovintų pomidorų namuose / nuotrauka depositphotos.com

Paprastai džiovinti pomidorai ruošiami džiovykloje, tačiau ne visi turi šį brangų buitinį prietaisą. Be to, jis sunaudoja daug elektros energijos. Pažiūrėkime, kaip džiovintus pomidorus paruošti orkaitėje.

Kaip kepti džiovintus pomidorus orkaitėje

Iš tokio kiekio ingredientų galėsite paruošti tris 250 g stiklainius. Jums reikės:

  • pomidorų – 2,2 kg;
  • česnakų – 6-9 skiltelės;
  • druskos, cukraus – pagal skonį;
  • čiobreliai – 0,5 šaukštelio;
  • rozmarinas – 0,5 šaukštelio;
  • džiovintų bazilikų – 0,5 šaukštelio;
  • raudonėlis – 0,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 300-350 ml.

Šiam receptui geriausia rinktis „kreminius” pomidorus. Juos nuplaukite, perpjaukite per pusę ir sudėkite perpjauta puse į viršų ant kepimo skardos su pergamentu. Skilteles galima dėti arti viena kitos, nes jos sumažės. Ant viršaus pabarstykite druskos ir cukraus, tada pašaukite juos į orkaitę. Džiovinkite orkaitėje 12 valandų. Pirmąsias 4 valandas kepkite 110 laipsnių temperatūroje (viršuje ir apačioje, naudojant konvekciją). Paskui reikia sumažinti temperatūrą iki 90 laipsnių ir palikti dar 4 valandoms. Likusį kepimo laiką kepkite 70-80 laipsnių temperatūroje.

Nepamirškite tikrinti pomidorų, kad jie iškeptų tolygiai ir nesudegtų. Česnaką supjaustykite plokštelėmis. Sumaišykite prieskonius ir juos bei česnaką sudėkite į pomidorus. Gerai išmaišykite ir išpilstykite į sterilizuotus stiklainius. Ant kaklelių užpilkite iki 70 laipsnių Celsijaus įkaitinto aliejaus. Šiuos džiovintus pomidorus šaldytuve galima laikyti metus.

Džiovintus pomidorus taip pat galite paruošti greitai ir be orkaitės.

Saulėje džiovinti pomidorai – mikrobangų krosnelės receptas

Norint pasigaminti saulėje džiovintus pomidorus, nebūtina rinktis sudėtingo būdo – šio patiekalo receptai gali būti daug paprastesni, lengvesni ir pigesni. Norėdami juos pasigaminti namuose per pusvalandį, įsigykite:

  • 100 mililitrų alyvuogių aliejaus;
  • 20 pomidorų;
  • du arbatiniai šaukšteliai Provanso žolelių;
  • keturi gramai druskos;
  • 8-10 skiltelių česnako.

Pasirinkite mėsingus, tvirtus pomidorus. Juos nuplaukite ir perpjaukite per pusę – mažus arba į ketvirčius – didelius. Tada reikia pašalinti sėklas. Patogiausia tai daryti šaukštu. Daržoves pagardinkite prieskoniais.

Sudėkite gabalėlius į lėkštę ir šešias minutes kepkite mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu. Palikite juos atvėsti ir nuspauskite sultis, jei jų atsirado. Po to kaitinimą pakartokite dar du kartus.

Perkelkite pomidorus į sausą ir švarų indą, tai gali būti stiklainis arba patogus padėklas. Sudėkite plokštelėmis supjaustytas česnako skilteles arba išspauskite. Ant viršaus supilkite aliejų – jis turi visiškai padengti daržoves. Laikykite pomidorus šaldytuve, tačiau nepamirškite, kad juos reikia kuo greičiau suvalgyti.

Saulėje džiovinti pomidorai – su kuo juos valgyti

Saulėje džiovinti pomidorai – puikus priedas prie bet kurios picos, brusketos ar sumuštinio. Jų taip pat galima dėti į įdomias salotas ar picą.

Tokie pomidorai puikiai atsiskleis patiekale kartu su sūriais, alyvuogėmis ir džiovinta mėsa, prie svečiams skirto vyno.

Kartu nereikia savęs riboti – galite sukurti bet kokį derinį pagal savo skonį.

Anksčiau Mes pasakojo, kaip paruošti naminį tortą Trys stiklinės.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: