Labai skanios salotos „Mano širdis”: visi giria ir prašo recepto

Apetitiškos salotos su vištienos širdelėmis pavergs visus svečius.

Salotos su vištienos širdelėmis ir korėjietiškomis morkomis / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Sočios salotos su vištienos širdelėmis gali būti ir užkandis, ir antrasis patiekalas. Visi jos ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Garantuojame, kad jūsų svečiai liks sužavėti. Šiame recepte širdelės taip sėkmingai užmaskuotos, kad patiekalas patiks net tiems, kurie jų nemėgsta.

Norėdami pasigaminti skanių salotų su vištienos širdelėmis, prieš gamindami pagrindinį ingredientą 40-60 minučių pamirkykite piene, kad mėsa suminkštėtų. Būtinai nupjaukite plėvelę ir riebalus, pašalinkite kraujo krešulius.

Salotos su vištienos širdelėmis, korėjietiškomis morkomis ir agurkais

Ingredientai:

  • Vištienos širdelės – 500 g;
  • Korėjietiškos morkos – 200 g;
  • agurkai – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • pipirai – 1 vnt;
  • 20% grietinės – 100 g;
  • acto – 0,5 lent. litrų;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Agurkus galima vartoti ir šviežius, ir marinuotus, o grietinę galima pakeisti majonezu arba, jei reikia, papildyti garstyčių grūdeliais. Nuo širdelių pašalinkite riebalus ir plėvelę, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir virkite 30 min. po virimo. Išmeskite ant sietelio ir atvėsinkite.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į gilų dubenį, supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Palikite marinuotis 15 minučių. Agurkus ir paprikas supjaustykite kubeliais, širdeles – juostelėmis. Giliame dubenyje sumaišykite mėsą su agurkais, paprikomis, marinuotais svogūnais ir korėjietiškomis morkomis. Salotas pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite grietine.

Salotos su vištienos širdelėmis ir kukurūzais

Ingredientai:

  • širdys – 500 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • konservuotų kukurūzų – 150 g;
  • svogūnas – 75 g;
  • žolelių – ryšulėlis;
  • majonezo – 4 valgomieji šaukštai;
  • acto – 2 valgomieji šaukštai.

Išvalykite vištienos širdeles ir 30 minučių virkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Taip pat išvirkite ir atvėsinkite kiaušinius. Paruoškite marinatą svogūnams – 100 ml vandens sumaišykite su actu ir žiupsneliu cukraus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir marinuokite 15-30 minučių.

Kiaušinius supjaustykite stambiais kubeliais, širdeles – juostelėmis, sūrį sutarkuokite. Iš kukurūzų nusausinkite skystį. Visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite majonezu. Prieš patiekdami salotas papuoškite vištienos širdelėmis su smulkintais žalumynais.

Salotos su vištienos širdelėmis, kiaušiniais ir žirneliais

Ingredientai:

  • Vištienos širdelės – 500 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • konservuotų žirnelių – 160 g;
  • grybai – 100 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • marinuoti agurkai – 150 g;
  • majonezo – 100 g;
  • sviesto – 2 valgomieji šaukštai;
  • petražolių – 10 g;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Išvirkite širdeles ir kiaušinius, kol išvirs ir atvės. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir 2-3 min. pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Į svogūnus sudėkite kubeliais supjaustytus grybus ir viską kartu kepkite 5-6 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.

Sūdytus agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais, širdeles – ketvirčiais. Sumaišykite su žirneliais, keptais grybais su svogūnais ir smulkintomis petražolėmis. Apšlakstykite majonezu. Prieš patiekdami salotas su širdelėmis palikite šaldytuve bent 30 minučių.

Anksčiau rašėme, kaip paruošti švelnias vištienos širdeles grietinėje su slaptu ingredientu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: