Kurią vištienos dalį labiau apsimoka pirkti ir kokiems patiekalams gaminti: išsamus skerdenos suskirstymas (infografikas)

Yra dalių, kurios labiau tinka sriubai, o kitos – kebabams.

Skirtingos vištienos dalys geriau atsiskleidžia skirtingiems patiekalams / nuotr. depositphotos.com

Vištiena dėl savo skonio yra viena populiariausių mėsos rūšių. Mes išsiaiškino, kuri vištienos dalis yra skaniausia ir kokius gabalėlius kam geriau naudoti.

Kuri vištienos dalis geriau tinka sriubai ir šaltibarščiams

Sunku įsivaizduoti ką nors geresnio šaltais vakarais už dubenį karštos sriubos. Tačiau ne visi žino, kuri vištienos dalis geriausiai tinka sultiniui.

Kad vanduo būtų prisotintas skonių ir riebalų, geriau imti sultingus gabalėlius. Taigi šiam tikslui geriausiai tinka šlaunelės ir blauzdelės su riebesne mėsa. Dėl tos pačios priežasties jas geriau pirkti, jei planuojate vištieną troškinti, kepti ar skrudinti. Yra ir pigesnių variantų – kakleliai ir nugarėlės.

Vištienos skerdenos išardymas / Mes infografikasVištienos skerdenos išardymas / Mes infografikas

Taip pat yra paukščio dalis, kurios geriau neimti sultiniui – filė. Kai kurie žmonės klausia: kokia vištienos dalis yra filė? Atsakymas gana paprastas, nes kalbame apie krūtinėlę, kurią sudaro balta, beveik liesa mėsa. Iš jos verta gaminti sultinį tik tuo atveju, jei nusprendėte numesti svorio.

Visa tai pasakytina apie tai, kokią vištienos dalį geriau šaldyti, nes visa esmė – sukurti stiprų sultinį.

Blauzdelės ir šlaunelės turi pakankamai riebalų, kolageno ir skonio, kad būtų puikūs šaltibarščiai. Sparneliai ir filė naudingi kaip užpildas, tačiau sultiniui tvirtumo nesuteiks. Slaptasis ingredientas gali būti vištienos kojos, nes jose yra daug kolageno.

Kurios vištienos dalys geriausiai tinka kebabams, kepimui ir troškinimui

Geriausia šiam tikslui imti šlaunelių ir filė gabaliukus. Taip galėsite įtikti žmonėms, mėgstantiems riebesnes arba švelnesnes vištienos dalis. Be to, jas patogu marinuoti ir suverti ant iešmo.

Filė taip pat būtų geras pasirinkimas, jei mėsą norėtumėte kepti arba virti ir dėti į salotas.

Šlaunelės ir blauzdos geriau tinka troškinimui – iš jose esančių riebalų galima paruošti labai skanų ir sodrų padažą.

Kuri vištienos dalis yra nesveikiausia

Pačiose nesveikiausiose vištienos dalyse nėra nieko sveiko – tik riebalai ir cholesterolis. O kokia vištienos dalis yra riebiausia? Teisingai, oda. Ji gali būti pavojinga ir dėl galimų chloro likučių, kuriuos nesąžiningi žmonės naudoja, kad pasenusi vištiena atrodytų patraukli rinkai.

Atsižvelgiant į tai, geriau valgyti vištieną su iš anksto pašalinta oda. Vištienos sparneliai, kuriuose yra daug „odos”, taip pat yra kenksmingi.

Vis dėlto, jei tai jūsų nesustabdo, būtent sparnelius geriausia kepti ir ruošti užkandžius.

Anksčiau Mes pasakojo, kaip kepti mėsą keptuvėje, jei tai kiauliena.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: