Vienas paprasčiausių ir prieinamiausių tarakonų kontrolės metodų yra augalų ir eterinių aliejų naudojimas.
Ko bijo tarakonai bute / Koliažas Mes, nuotrauka: YouTube ekrano nuotrauka
Sužinosite:
- Kokių kvapų negali pakęsti tarakonai
- Kaip atbaidyti vabzdžius
Tarakonai yra vieni atspariausių vabzdžių, gebančių prisitaikyti prie įvairių sąlygų. Tačiau net ir jiems galima sukurti nepakenčiamą aplinką, kurioje jie tiesiog atsisako pasilikti.
Mesas jums papasakos, kaip sustabdyti tarakonų atėjimą ir ko labiausiai nekenčia tarakonai.
Aštrūs kvapai, atbaidantys tarakonus
Vienas paprasčiausių ir prieinamiausių tarakonų kontrolės būdų – naudoti aštraus kvapo augalus ir eterinius aliejus. Štai ką galite išbandyti:
Pelynas, lauro lapai ir piretras
- Šie augalai turi stiprų kvapą, kuris išbaido tarakonus. Pelynas ir lauro lapai dedami į buto kampus, o piretrą galima nusipirkti miltelių pavidalu, rašoma kovos su vabzdžiais portale muhoboika.
Pelargonijos
- Šis kambarinis augalas ne tik puošia interjerą, bet ir atbaido pru**ksus. Pelargonijas lengva prižiūrėti, o jų kvapo nemėgsta vabzdžiai.
Eteriniai aliejai
- Eukaliptų, pipirmėčių, citrinžolių ir citrusinių vaisių aliejai veiksmingai atbaido tarakonus. Tiesiog įlašinkite kelis lašus aliejaus į vandenį ir gautu tirpalu apipurkškite vietas, kuriose gali pasirodyti vabzdžių.
Svarbu atminti, kad tokie metodai veiksmingi tik prevencijos tikslais. Jei tarakonai jau apsigyveno bute, šios priemonės nepadės jų visiškai atsikratyti.
Kaip atsikratyti tarakonų?
Jei esate pasiruošę imtis radikalesnių veiksmų, galite naudoti stipraus kvapo medžiagas:
Nafta
- Į vandenį įpilkite šiek tiek amoniako, kad išvalytumėte grindis. Aštrus kvapas atbaidys tarakonus, tačiau šį metodą reikėtų naudoti atsargiai.
Benzinas arba parafinas
- Šie skysčiai taip pat dezorientuoja vabzdžius. Tačiau jie nėra saugūs naudoti gyvenamosiose patalpose, o kvapas gali ilgai išlikti ir sukelti nepatogumų gyventojams.
Kokie yra tarakonų pavojai namuose
Tarakonai yra infekcinių ligų nešiotojaiKai vabzdžiai ropinėja po maistą, indus ir virtuvės paviršius, jie perneša ligų sukėlėjus, kurie, patekę į maistą, išprovokuoja pavojingas ligas: Meningitą – bakterijų sukeltą smegenų dangalų uždegimą. Pneumonija – plaučių uždegimas.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte redaktoriams.