Gaunasi skanūs troškinti kopūstai, kuriuos verta įsidiegti.
Kaip tinkamai troškinti kopūstus / nuotr. depositphotos.com
Troškinti kopūstai yra labai skanus daržovių patiekalas, kuris puikiai tinka šaltuoju metų laiku. Jį galima gaminti su mėsa, grybais ir ne tik.
Troškinti kopūstai su mėsa
Klasikinis kopūstų troškinys ruošiamas su mėsa ir įprastomis daržovėmis. Jam reikia:
- 500 g kopūstų;
- 300 gramų jautienos arba kiaulienos;
- vienas svogūnas;
- vieną morką;
- du pomidorai;
- aliejaus kepimui;
- prieskonių pagal skonį.
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną kubeliais, o pomidorus – gabalėliais. Keptuvėje apkepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės. Supilkite kopūstus ir prieskonius, išmaišykite ir troškinkite apie 40 minučių uždengę dangčiu.
Puikiai tinka ir daugiafunkcinėje keptuvėje troškinti kopūstai.
Troškinti kopūstai su grybais
Troškinti kopūstai su grybais – puikus variantas, kaip paruošti šį patiekalą be mėsos. Jam reikės:
- vidutinio dydžio kopūstų;
- 200 gramų grybų;
- vienas svogūnas;
- dvi morkos;
- aliejaus kepimui;
- prieskoniai;
- stiklinė vandens.
Kopūstą, svogūną ir morką supjaustykite kubeliais. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais, mažus pievagrybius galima perpjauti per pusę. Įjunkite daugiafunkcinės keptuvės režimą „kepimas”, įpilkite aliejaus ir apkepkite svogūnus ir morkas. Kai jos suminkštės, sudėkite grybus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Galiausiai sudėkite kopūstus ir pagardinkite prieskoniais. Supilkite vandenį, uždarykite multicookerį ir įjunkite troškinimo režimą. Palikite, kol patiekalas išvirs.
Troškinti rauginti kopūstai
Šis patiekalas gaunasi skanus, sotus ir sotus. Jį verta įtraukti į savo kulinarinę knygą kartu su kitais. Paruošimui paimkite:
- 500 g raugintų kopūstų;
- 500 gramų jautienos arba kiaulienos;
- du svogūnai;
- vieną morką;
- du pomidorai;
- 2-3 skiltelės česnako;
- aliejaus kepimui;
- prieskoniai.
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kepkite, kol apskrus. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Tuo metu nuplaukite kopūstus, kad pašalintumėte druskos perteklių. Jei reikia, supjaustykite jį ir sudėkite į keptuvę, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Galiausiai įdedame česnaką, kurį prieš tai smulkiai supjaustome. Troškiname po dangčiu ant silpnos ugnies, kol bus paruošti. Tai gali užtrukti apie 45 minutes.
Anksčiau Mes papasakojo, ko reikia pridėti, kad troškinti kopūstai būtų minkšti.