Jį galima patiekti kaip atskirą užkandį arba užtepti ant skrebučių ir duonos.
Kaip virti forshmak – receptas tikras / nuotrauka depositphotos.com
Foršmakas yra tradicinės žydų virtuvės dalis. Patiekalas gaminamas iš žuvies, kiaušinio, svogūno ir pagardinamas prieskoniais. Dažniausiai patiekiamas kaip užkandis arba tepamas ant duonos. Priklausomai nuo regiono, yra paruošimo ypatumų. Panagrinėkime, kaip gaminti foršmaką mūsų realijose.
Kaip virti foršmaką – Odesos receptas
Verta pažymėti, kad jis primena klasikinį foršmako receptą, nes jame nėra jokių specifinių produktų ir priedų. Paruošimui paimkite:
- 250 g silkės;
- du virti kiaušiniai;
- pusė vieno svogūno;
- vienas arbatinis šaukštelis sviesto;
- pusė saldžiarūgščio obuolio be žievelės.
Išvalykite silkę nuo kaulų. Tam paprasčiau naudoti žuvies žnyples ir dubenį su šaltu vandeniu, į kurį patogu pamerkti kaulus.
Nulupkite svogūną, obuolį ir virtus kiaušinius. Tada visus šiuos ingredientus sudėkite į maišytuvą ir suplakite iki vientisos masės. Jei norite, galite naudoti mėsmalę su vidutiniu sieteliu.
Į paruoštą mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Skanus vietinis foršmakas – įdomus receptas
Dabar galite pasigaminti sudėtingesnį ir neįprastą foršmaką – receptas pareikalaus šiek tiek daugiau laiko ir pastangų, tačiau visi produktai taip pat yra prieinami ir nebrangūs. Jam reikės:
- 200 gramų silkės;
- 60 gramų sviesto;
- vienas kiaušinis;
- 60 gramų baltos duonos;
- 80 gramų pieno;
- 20 g svogūnų;
- 40 g rūgščių obuolių (Renet Simirenko arba Granny Smith).
Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Tuo tarpu išvirkite kiaušinius ir pamirkykite duoną piene. Nusunkite vandenį nuo svogūnų ir atidėkite juos į šalį.
Nulupkite kiaušinius ir obuolius. Jei reikia – paruoškite silkę, ji turi būti be kaulų.
Žuvį ir visus ingredientus, išskyrus sviestą, sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Tada mentele įmaišykite ją į gautą mišinį. Paragaukite ir pagardinkite prieskoniais.
Anksčiau Mes pasakojo, kaip paruošti kitą garsų patiekalą – naminį pyragą „Trys stiklinės”.