Kardiologai įvardijo kenksmingiausią kavos rūšį: nuo jos labai skauda širdį

Kardiologai sutarė, kad vienos rūšies kava ar net kavos gėrimas yra labai kenksmingas.

Kardiologai įvardijo blogiausią kavos rūšį sveikatai / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com, Mes

Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien geria kavą ir laiko ją savo mėgstamiausiu gėrimu. Daugeliui puodelis kavos yra tvirtai įsitvirtinęs ryto rutinoje. Tačiau kasdieniai įpročiai daro didžiausią įtaką mūsų sveikatai, todėl svarbu suprasti, kaip meilė kavai veikia širdį. Pasak kardiologų, viskas priklauso nuo to, kaip ją geriate, rašo „Parade”.

Kalbant apie juodos kavos (be priedų) poveikį širdies sveikatai, mokslinių tyrimų rezultatai prieštaringi. „Yra daugybė tyrimų apie kavą, o jų rezultatai skiriasi. Žinome, kad kava gali padidinti kraujospūdį ir arterijų standumą – abu šie veiksniai kenkia širdžiai. Tačiau vienas tyrimas parodė, kad saikingas kavos vartojimas gali sumažinti hipertenzijos, didelio cholesterolio kiekio ir kitų širdies rizikos veiksnių riziką”, – teigia kardiologas Edo Pazas.

Atsižvelgdamas į šiuos prieštaringus įrodymus, daktaras Pazas rekomenduoja kavą gerti saikingai, neviršijant vieno puodelio per dieną. Klinikinės kardiologijos ir širdies ir kraujagyslių veiklos direktorius daktaras Samas Setarehas taip pat pataria juodą kavą gerti saikingai.

„Tyrimai rodo, kad vienas ar du puodeliai juodos kavos per dieną gali pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą, nes dėl kavos antioksidacinių savybių sumažėja širdies nepakankamumo rizika ir pagerėja kraujagyslių funkcija. Tačiau per didelis kofeino kiekis gali padidinti širdies ritmą ir kraujospūdį, ypač jautriems asmenims”, – pažymi jis.

Nors tyrimai rodo, kad saikingas juodos kavos vartojimas gali būti naudingas širdies sveikatai, abu kardiologai pabrėžia, kad svarbu, kaip kava ruošiama. Jie teigia, kad. Kava su pridėtiniu cukrumi visiškai kenkia širdžiai. Tai taikoma karameliniam macchiato, frappuccino ir pan.

Juose dažnai būna šimtai kalorijų, daug cukraus ir nesveikų riebalų, kurie paneigia bet kokią galimą kavos naudą sveikatai.

Kardiologai teigia, kad per didelis cukraus vartojimas gali pažeisti kraujagysles, dėl to arterijose formuojasi apnašos ir didėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Jis taip pat gali sukelti kitus rizikos veiksnius, pavyzdžiui, diabetą ar hipertenziją.

Cukraus ir kofeino derinys gali sukelti reakciją į stresą, padidinti kraujospūdį ir širdies ritmą. Ilgainiui šie veiksniai prisideda prie uždegimo, plokštelių susidarymo ir didesnės širdies ir kraujagyslių ligų rizikos.

Kitos sveikatos naujienos

Anksčiau Mes rašė apie pagrindines tempimo klaidas, kurios naikina jūsų kūną po 50 metų. Sertifikuotas jėgos ir kondicionavimo specialistas Austinas Martinezas pasidalijo unikaliomis žiniomis, sukauptomis per daugiau nei dešimtmetį karjeros .

Taip pat kalbėjomės apie 8 svarbiausius Viduržemio jūros regiono dietos maisto produktus. Visi jie naudingi širdžiai. Daugelyje jų yra sveikųjų riebalų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: