Aukštas kraujospūdis: kardiologai įvardijo produktą, kurį turėtumėte nedelsiant nustoti valgyti

Kardiologai teigia, kad išbraukus iš savo mitybos raciono vieną maisto produktą galima gerokai sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Mitybos specialistai pavadino produktą, kuris veikia kraujospūdį / koliažas

Naujas tyrimas skambina pavojaus signalu dėl vieno konkretaus maisto produkto ir jo poveikio širdies sveikatai, ypač jei žmogui daugiau nei 40 metų.

Tyrimo metu nustatyta, kad, sulaukus 40 metų, sumažėja lipidų apykaita. Iš esmės tai reiškia, kad 40-mečiai ir vyresni žmonės sunkiau virškina riebalus ir skaido trigliceridus – labiausiai paplitusią riebalų rūšį organizme. Didelis trigliceridų kiekis gali padidinti širdies ligų ir insulto riziką.

Kardiologai teigia, kad iš mitybos raciono išbraukus vieną maisto produktą, gali gerokai sumažėti kraujospūdis ir cholesterolio kiekis kraujyje. Tai, savo ruožtu, gali neutralizuoti kai kuriuos lipidų apykaitos sutrikimus, kurie atsiranda senstant, rašo Rarade.

„Raudona mėsa gali padidinti hipertenzijos ir didelio cholesterolio kiekio riziką”, – sakė kardiologas Čeng-Hanas Čenas (Cheng-Han Chen). „Didelis sočiųjų riebalų kiekis daugumoje kepsnių lemia didesnį cholesterolio kiekį organizme. Žinoma, kad raudonoje mėsoje esantis natris, ypač druska, naudojama kepsniams pagardinti, yra aukšto kraujospūdžio rizikos veiksnys”, – sakė jis.

„Raudonoje mėsoje apskritai yra daug sočiųjų riebalų, kurie siejami su dažnesnėmis širdies ligomis. Raudonoje mėsoje taip pat yra daug cholesterolio”, – sakė daktaras Nee. „Įdomu tai, kad diskutuojama, ar didesnis su maistu gaunamo cholesterolio kiekis iš tikrųjų yra susijęs su didesniu širdies ligų skaičiumi, nors egzistuoja stiprus ryšys tarp cholesterolio kiekio kraujyje ir širdies ligų”, – sakė kardiologas Yu-Min Ni.

Taip pat skaitykite:

Amerikos širdies asociacija rekomenduoja per dieną suvalgyti ne daugiau kaip šešias uncijas raudonos mėsos, tačiau Čenas iš tikrųjų pataria suvalgyti tik keturias uncijas raudonos mėsos ir apsiriboti trimis porcijomis per savaitę.

Pasak daktaro Nee, raudona mėsa yra ne tik jautiena, bet ir kiauliena bei aviena.

Čenas pažymėjo, kad kai kuriuose kepsnių gabaluose, pavyzdžiui, nugarinėje, yra mažiau sočiųjų riebalų nei kituose, ir jie gali būti geras aukštos kokybės baltymų šaltinis, jei valgomi saikingai.

„Sveikiausi baltymų šaltiniai širdies sveikatai yra liesa mėsa, pavyzdžiui, vištiena ir kalakutiena, jūros gėrybės, pavyzdžiui, lašiša ir tunas, kiaušiniai, riešutai ir sėklos, pupelės, lęšiai ir žirniai”, – sakė Čenas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: