Kardiologai įvardijo 3 širdžiai pavojingas mėsos rūšis

Kad nereikėtų ilgai ir sudėtingai gydytis, šiuos produktus geriau išbraukti iš savo raciono.

Perdirbta mėsa kenkia širdies sveikatai / nuotr. depositphotos.com

Kai kurie maisto produktai padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, tačiau kiti gali gerokai padidinti širdies ligų riziką. Vieni kenksmingiausių yra mėsos produktai.

Ji nustatė, kad daktaras Maiklas Rosas Makdonaldas (Michael Ross McDonald) iš Širdies ir kraujagyslių centro, medicinos mokslų daktaras Leonardas Gantzemas (Leonard Gantzem), vyriausiasis medicinos pareigūnas ir „Abbott” medicinos reikalų viceprezidentas, ir kardiologas Raidomas Bargutomas (Raedom Bargutom) įspėjo nevalgyti lašinių, dešrainių ir delikatesinės mėsos.

Šoninė

Kad ir kokia skani būtų šoninė, „McDonald’s” ją vadina viena blogiausių mėsos rūšių, kenkiančių širdies sveikatai. Kaip ir dešrelėse, šiame skaniame, bet nesveikame pusryčių maiste yra daug sočiųjų riebalų ir natrio.

Ganzas pritaria nuomonei, kad šios rūšies mėsos reikėtų vengti, jei norite sumažinti širdies ligų riziką.

„Raudonoje mėsoje yra daug sočiųjų riebalų, kurie gali turėti neigiamos įtakos lipidų profiliui”, – sako jis. „Naujausi tyrimai rodo, kad mėsą skaidant žarnyno bakterijoms, susidaro vienas iš metabolitų – TMAO, kuris gali padidinti širdies ir kraujagyslių bei inkstų ligų, taip pat antrojo tipo diabeto riziką. Ypač perdirbtoje mėsoje, pavyzdžiui, šoninėje ir dešrelėse, yra nitratų, kurie gali padidinti uždegimą ir natrio kiekį, galiausiai padidinti kraujospūdį, kuris gali būti susijęs su uždegimu.”

Mėsos delikatesai

Delikatesai yra viena iš mažiausiai sveikų perdirbtos mėsos rūšių, kurioje yra daug priedų, galinčių pakenkti sveikatai apskritai, o ypač širdžiai.

Kaip teigia daktaras Bargoutas, „perdirbta delikatesinė mėsa yra maisto produktų, galinčių padidinti širdies ir kraujagyslių ligų, įskaitant širdies priepuolius ir insultus, riziką, sąrašo viršuje”. Liesa mėsa, pavyzdžiui, kalakutiena ir vištiena, yra puikios alternatyvos.

Karštieji šunys

Hot-dogai yra neabejotinai skanus ir populiarus skanėstas, tačiau liūdna tiesa yra ta, kad jie labai kenkia jūsų širdžiai, o per didelis jų vartojimas gali padidinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

McDonaldas dešrainius vadina viena iš blogiausių perdirbtos mėsos rūšių širdies ir kraujagyslių sveikatai, pažymėdamas, kad juose „yra daug sočiųjų riebalų ir natrio, o tai gali prisidėti prie širdies ligų”.

„Sotieji riebalai didina apnašų susidarymo arterijose riziką, nes jas susiaurina ir riboja kraujo tekėjimą. Dėl natrio organizme kaupiasi skysčiai, o tai gali apkrauti širdį ir padidinti kraujospūdį, todėl dar labiau padidėja širdies ir kraujagyslių komplikacijų rizika”, – sako gydytojas.

Anksčiau rašė, kad įvardijo pagrindinę alyvuogių aliejaus naudą širdžiai ir virškinimui.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: