Riebalų „priaugimas”: 9 blogiausi maisto produktai, kuriuos turėtumėte nustoti valgyti

Norint išvengti metabolinio sindromo, reikia rinktis sveiką gyvenimo būdą, įskaitant tam tikrų maisto produktų vengimą.

Kai kurie produktai daro neigiamą poveikį žmogaus organizmui / koliažas , nuotr. depositphotos.com

Metabolinis sindromas – tai visuma būklių, kurios didina širdies ir kraujagyslių ligų, insulto ir diabeto riziką. Tai aukštas kraujospūdis, padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, riebalų perteklius juosmens srityje ir nenormalus cholesterolio kiekis.

Ji išsiaiškina, ką patartina išbraukti iš savo mitybos raciono dėl sveikatos.

Komercinės vaisių sultys

Daugelyje komercinių vaisių sulčių yra pridėtinių cukrų arba didelė natūralių cukrų koncentracija, todėl gali padidėti cukraus kiekis kraujyje. Reguliarus šių daug cukraus turinčių gėrimų vartojimas gali prisidėti prie atsparumo insulinui, kuris yra pagrindinis metabolinio sindromo veiksnys, išsivystymo.

Nenugriebto pieno produktai

Nenugriebtas pienas ir neriebūs pieno produktai turi daug sočiųjų riebalų, kurie gali padidinti MTL (blogojo) cholesterolio kiekį. Padidėjęs MTL cholesterolio kiekis yra širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnys ir metabolinio sindromo sudedamoji dalis.

Raudona mėsa

Raudona mėsa, ypač perdirbta, gali prisidėti prie organizmo uždegimo. Lėtinis uždegimas yra susijęs su įvairiais medžiagų apykaitos sutrikimais, įskaitant metabolinį sindromą.

Soda

Gazuotuose gėrimuose yra daug cukraus, ypač didelio fruktozės kiekio kukurūzų sirupo, dėl kurio gali padidėti cukraus kiekis kraujyje. Didelis cukraus ir kalorijų kiekis gazuotuose gėrimuose taip pat gali prisidėti prie nutukimo.

Balta duona

Skirtingai nei pilno grūdo duona, baltojoje duonoje yra mažai skaidulinių medžiagų. Skaidulos padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaiko sotumo jausmą. Neturėdami pakankamai skaidulų, galite persivalgyti ir priaugti svorio, ypač pilvo srityje, o tai didina riziką susirgti metaboliniu sindromu.

Šoninė

Perdirbtoje mėsoje, pavyzdžiui, šoninėje, dažnai būna daug natrio, kuris gali sukelti aukštą kraujospūdį – pagrindinę metabolinio sindromo sudedamąją dalį. Natrio perteklius taip pat prisideda prie skysčių susilaikymo organizme ir hipertenzijos išsivystymo.

Margarinas

Transriebalai ir kiti nesveiki riebalai, esantys kai kurių rūšių margarine, gali prisidėti prie organizmo uždegimų. Lėtinis uždegimas siejamas su metabolinio sindromo išsivystymu ir susijusiomis sveikatos problemomis.

Saldinta kava

Saldintos kavos sudėtyje esantis cukrus ir kaloringi sirupai gali gerokai padidinti suvartojamų kalorijų skaičių. Vartojant per daug kalorijų gali padidėti svoris, ypač pilvo srityje, o tai yra didelis metabolinio sindromo rizikos veiksnys.

Baltieji ryžiai

Skirtingai nei rudieji ryžiai, baltieji ryžiai neturi sėlenų ir gemalų, todėl juose nėra skaidulų. Skaidulos svarbios cukraus kiekiui kraujyje reguliuoti ir sotumui palaikyti. Neturėdami pakankamai skaidulų, galite persivalgyti, o tai gali lemti svorio augimą ir galiausiai metabolinį sindromą.

Anksčiau rašė, kad įvardyta 10 produktų, kuriuose yra daugiausia skaidulinių medžiagų.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: