Atskleista želatinos nauda sveikatai

Želatina taip pat gali padėti pagerinti kaulų sveikatą.

Želatinos nauda sveikatai nėra iki galo ištirta / nuotr. depositphotos.com

Želatina yra medžiaga, gaunama iš gyvūnų kolageno. Ji yra beskonė ir bespalvė, todėl paprastai naudojama kaip tirštiklis ir stabilizatorius maisto papilduose ir maisto produktuose.

Želatinos dažnai nedideliais kiekiais būna maisto produktuose, tačiau jos taip pat galima rasti prekyboje kaip maisto papildo, rašo „Health”. Tyrimai rodo, kad želatina padeda sergant tokiomis ligomis kaip viduriavimas, lūžinėjantys nagai, senstanti oda ir osteoporozė.

Gali pagerinti odos sveikatą

Kolagenas yra plačiai reklamuojamas odos sveikatos papildas, o tyrimai parodė, kad kolageno papildai gali padėti skatinti odos drėkinimą ir elastingumą. Tačiau želatina ir kolagenas yra du skirtingi gyvūninės kilmės produktai, todėl šiuo metu yra atlikta daug mažiau tyrimų apie želatinos naudą.

Mokslininkai mano, kad želatina ypač naudinga žaizdų gijimui, nes gerai dera su žmogaus oda.

Taip pat skaitykite:

Atlikus tyrimą su žiurkėmis paaiškėjo, kad suvalgius japoninių eršketų želatinos padidėjo antioksidacinis aktyvumas ir pagerėjo odos struktūra, tačiau ar tai veikia ir žmones, nežinoma.

Gali palaikyti kaulų sveikatą

Želatina taip pat gali padėti pagerinti kaulų sveikatą. Tačiau kaip veiksmingai ji tai daro, mokslas dar nežino.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad vartojant vitaminu C praturtintą želatinos papildą pagerėjo kolageno sintezė vyrams, kurie su pertraukomis atliko fizinius pratimus. Kadangi kolagenas padeda suteikti kaulams struktūrą ir tvirtumą, kolageno sintezė gali pagerinti kaulų sveikatą ir užkirsti kelią raumenų ir kaulų sistemos traumoms.

Gali pagerinti žarnyno sveikatą

Kai kurie tyrimai rodo, kad specialios rūšies želatina, vadinama želatinos tanatu, gali padėti gydyti ūminį vaikų viduriavimą ar gastroenteritą (skrandžio gripą). Vienas tyrimas parodė, kad vaikams, gavusiems želatinos ir geriamojo rehidracijos tirpalo, gerokai sumažėjo tuštinimosi dažnis, pagerėjo išmatų konsistencija ir sutrumpėjo ligos trukmė, palyginti su vaikais, gavusiais vien geriamojo rehidracijos tirpalo.

Mokslininkai pažymėjo, kad želatina yra baltymų šaltinis, ir tiek. Yra šiek tiek natrio ir nedideli kiekiai mikroelementų, tokių kaip fosforas, kalis ir geležis, tačiau šiame ingrediente beveik nėra riebalų ar angliavandenių.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: