Kiaušinių vartojimas turi netikėtą poveikį cholesterolio kiekiui – gydytojas

Kiaušiniai su lupenomis turi ir dar vieną naudą, ir tai yra „karšta” tema.

Kiaušiniai yra labai sveiki / nuotr. depositphotos.com

Virti kiaušiniai – tai ne tik skanu, bet, pasak mitybos specialistų, labai naudinga, ypač tiems, kurie sradada daug cholesterolio.

Fortune rekomenduoja Sveikatos fitneso ir mitybos konsultantas Chrisas Mohras pažymėjo, kad kiaušinių virimas turi keletą privalumų, jei žmogus stengiasi palaikyti arba sumažinti cholesterolio kiekį, rašo Health Digest.

Mohras paaiškino, kad verdant nereikia „papildomų riebalų, tokių kaip augalinis aliejus ar sviestas”. Ekspertas pridūrė, kad taip verdant kiaušinius nepadaugėja riebalų ir kalorijų, išsaugomos maistingosios medžiagos, todėl patiekalas yra ir liesas, ir maistingas.

Taip pat skaitykite:

Pasak M. Moros, plakti kiaušiniai turi ir dar vieną privalumą, ir tai yra akti tema: „Plakti kiaušiniai gaminami žemesnėje temperatūroje, o tai padeda sumažinti kiaušinyje esančio cholesterolio oksidaciją”.

Faktas tas, kad vadinamąjį „blogąjį” cholesterolį sudaro oksiduotas cholesterolis, kuris prilimpa prie arterijų vidaus. Ilgainiui dėl oksiduoto cholesterolio arterijos susiaurėja, todėl jose sunkiau pumpuoti kraują.

Kai su maistu gaunamas cholesterolis oksiduojasi, jis dažniau kaupiasi ant arterijų sienelių. O karštis (pavyzdžiui, kepant kiaušinius aukštoje temperatūroje) skatina cholesterolio oksidaciją. Kadangi verdant kiaušinius juos trumpą laiką veikia vidutinė šiluma, cholesterolis oksiduojasi rečiau, todėl yra beveik nekenksmingas.

Kaip pasigaminti plaktus kiaušinius

Kiaušinienė – vienas mėgstamiausių būdų mėgautis kiaušiniene. Kulinaras Johnas Kanellas savo „Youtube” kanale paaiškino, kaip tobulai paruošti tokį kiaušinį.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: