Kaip tinkamai laikyti alyvuogių aliejų: ekspertų patarimai

Jei mėgstate naudoti alyvuogių aliejų maistui gaminti, galbūt reikėtų persvarstyti, kur jį laikote.

Ekspertas pataria, kaip tinkamai laikyti alyvuogių aliejų / iliustracinė nuotrauka depositphotos.com

Alyvuogių aliejus yra vienas iš dažniausiai naudojamų ingredientų – nuo maisto traškinimo ir neleidžiančio jam prilipti prie keptuvės iki skonio suteikimo ir lipnumo sumažinimo. Tačiau jei, kaip ir daugelis žmonių, esate linkę laikyti aliejų prie viryklės, turime jums blogų naujienų, rašo „Daily Record”.

Taigi, žarnyno sveikatos bendrovės „ZOE” ekspertų teigimu, iš tikrųjų tai viena blogiausių vietų laikyti sviestą. ZOE įkūrėjai profesorius Timas Spectoras ir Džonatanas Wolfe’as kalbėjosi su aukštos kokybės alyvuogių aliejų platintoja Elizabeth Berger.

Džonatanas paaiškino, kad jei norite maksimaliai išnaudoti kokybiško alyvuogių aliejaus skonį ir naudą sveikatai, „svarbu, kaip jį laikote, kaip su juo gaminate maistą ir kiek laiko jį vartojate”.

Taip pat skaitykite:

„Kalbant apie butelį, geriausias yra tamsaus stiklo ir jo nereikėtų laikyti prie viryklės”, – pasakojo ekspertas.

Leidinyje aiškinama, kad veikiamas šviesos aliejus oksiduojasi, o tai savo ruožtu keičia jo skonį. Pasak eksperto, problema, kai sviestas laikomas prie viryklės, yra ta, kad dėl temperatūros svyravimų sviestas nebus stabilus.

„Norite jį laikyti ten, kur temperatūra yra pastovi. Taigi toliau nuo viryklės, toliau nuo lango, kur temperatūra gana stipriai svyruoja”, – sakė Elizabeth.

Ji taip pat pasiūlė alternatyvą.

„Jei galite jį išsaugoti, visada galite laikyti spintelėje, galbūt ten, kur laikote druską, pipirus ir pan.”, – sakė ekspertė.

Taip pat skaitykite:

Dar vienas dalykas, kurį reikėtų prisiminti, yra tai, kad kuo anksčiau galėsite sunaudoti geros kokybės alyvuogių aliejaus butelį, tuo geriau, nes „iškart po derliaus nuėmimo jame yra labai, labai daug polifenolių”, todėl prieš Kalėdas yra geriausias metų laikas apsirūpinti alyvuogių aliejumi.

„Po 18 mėnesių jis praranda daug sveikatai naudingų polifenolių ir šiek tiek skonio”, – apibendrino Bergeris.

Naujausios kulinarinės naujienos

Kulinarė Mary Berry pasidalijo puikiu citrinų pyrago receptu. Jį paruošti užtrunka mažiau nei 30 minučių, iškepti – apie 40 minučių, o patiekalų gaunama 16 porcijų.

Pasak ekspertės, daugelis žmonių mėgsta citrinų pyragą. Tačiau jei jį paversite pyragu ant padėklo, gausite mažesnes porcijas, puikiai tinkančias ragauti kartu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: