„Sveika ir maistinga dienos pradžia”: mitybos specialistė patarė, kaip valgyti trijų ingredientų pusryčius

Šiame recepte naudojamas pieno ir vandens derinys.

Avižiniai dribsniai yra puikus pusryčių pasirinkimas / nuotr. depositphotos.com

Dubenėlis karštos avižinės košės yra greiti ir lengvi pusryčiai, ypač jei žmogus rūpinasi savo sveikata ir figūra.

„Košė yra sveikas ir maistingas būdas pradėti dieną. Tačiau daug diskutuojama, kokias avižas geriausia naudoti ir koks virimo būdas yra sveikiausias”, – „Express” sakė Didžiosios Britanijos širdies fondo mitybos specialistė Viktorija Teilor (Victoria Taylor).

Pasak jos, yra kelios avižinių dribsnių rūšys, todėl kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamą variantą.

„Nepriklausomai nuo rūšies, formos ar dydžio, visos avižų košės yra pilno grūdo ir visose yra tirpiųjų skaidulų, vadinamų beta gliukanais, kurie gali padėti mažinti cholesterolio kiekį, jei jų kasdien suvartosite 3 g ar daugiau sveikos mitybos metu. 40 g avižinių dribsnių porcijoje yra 2 g beta gliukano”, – pabrėžė Tayloras.

Britų virtuvės šefas Tomas Kerridžas pasidalijo paprastu trijų ingredientų avižinių dribsnių receptu su skaniu užpilu

„Košė yra labai naudinga, bet jei ji jums atrodo šiek tiek nyki, išbandykite vieną iš mano skanių priedų”, – sakė virėjas.

Jo metodas unikalus tuo, kad gamindamas jis derina pieną ir vandenį. Tai leidžia išgauti puikų skonį ir mažiau kalorijų.

Paruošti imti:

  • avižiniai dribsniai – 50 g;
  • vandens – 400 ml;
  • pieno – 135 ml.

Jei norite, taip pat galite įdėti 50 g aviečių, 1,5 valgomojo šaukšto kokosų cukraus ir vieną valgomąjį šaukštą smulkintų pistacijų.

Pradžiai įkaitinkite orkaitę iki 200C/fan 180C/garso 6. Kepimo skardą išklokite aliejumi pateptu kepimo pergamentu, kad gautųsi košės pagrindas.

Paskleiskite avižinius dribsnius ir kepkite 10 minučių – jie turėtų tapti auksinės spalvos ir traškūs.

Iškeptas avižas perkelkite į puodą, supilkite vandenį ir pieną ir kaitinkite 4-5 minutes. Retkarčiais pamaišykite, mišinys turėtų sutirštėti.

Sumaišykite avietes su kokosų cukrumi ir įmaišykite į košę. Patiekdami papuoškite pistacijomis.

Ką pasigaminti pusryčiams

Garsi kulinarijos ekspertė Mary Berry atskleidė, kaip pusryčiams pasigaminti „tobulą arbatinę duoną”. Ją skanu patiekti pateptą sviestu arba uogiene.

Taip pat galite greitai pasigaminti trijų ingredientų prancūziškus blynelius.

Pasirinkus tinkamą receptą, desertu galima mėgautis net pusryčiams. Vaikų mitybos specialistė ir rašytoja Romina Bertinazzo pasidalijo šiuo pyragu savo kulinarinėje knygoje „Skanus pilvukas”.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: