Kardiologai įvardijo baltymą Nr. 1 širdies sveikatai

Šiame produkte yra mažiau sočiųjų riebalų ir omega-3 riebalų rūgščių.

Ką naudinga valgyti širdies sveikatai / nuotr. depositphotos.com

Ne visi baltymai yra vienodi širdies sveikatai palaikyti. Šis baltymų šaltinis gali padėti sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, rašo eatingwell.com, remdamasis ekspertų teiginiais.

„Jūsų organizmui reikia baltymų, kad būtų galima kurti ir atkurti raumenis. Širdis taip pat yra raumuo, todėl tinkamų baltymų vartojimas gali padėti išlaikyti sveiką širdį ir sumažinti širdies ligų riziką”, – sakė kardiologė Kimberly Campbell.

Baltymai Nr. 1 širdies sveikatai

Ekspertai sutaria, kad širdies sveikatai svarbiausias baltymas yra žuvis.

„Viduržemio jūros regiono dieta yra viena geriausių dietų širdies sveikatai. Į ją įeina jūros gėrybių baltymai, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių ir mažai sočiųjų riebalų”, – sakė kardiologė Mary Green.

Ji pabrėžė, kad žuvyje paprastai būna mažiau sočiųjų riebalų nei kituose gyvulinės kilmės baltymuose, pavyzdžiui, jautienoje ar kiaulienoje, ir joje yra omega-3 riebalų rūgščių – polinesočiųjų riebalų, glaudžiai susijusių su širdies sveikatai naudingomis savybėmis.

Taip pat skaitykite:

„Omega-3 riebalų rūgštys, kurios yra būtinos tinkamam organizmo funkcionavimui palaikyti, taip pat gali padėti sumažinti koronarinės širdies ligos riziką. Organizmas negali pasigaminti omega-3 riebalų rūgščių. Lašiša, tunas, sardinės ir skumbrė – tai žuvies rūšys, kuriose omega-3 riebalų rūgščių kiekis yra didžiausias”, – sakė Kempbelas.

Priminsime, anksčiau naujas tyrimas parodė, kuri žuvis sveikesnė – skumbrė ar lašiša.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: