Kaip išsirinkti generolo lašinius – kuo skiriasi generolo lašiniai nuo paprastų lašinių.
Nukopijuota nuoroda
Kokie lašiniai vadinami generolo lašiniais / Koliažas: , nuotrauka: , Pexels/Boryslav Shoot
Skaitykite mūsų straipsnį „Kas nutiks, jei kasdien valgysite lašinius: atsakymas į opų klausimą”.
Lašiniai turi milijonus gerbėjų visame pasaulyje ir tai nenuostabu, nes šis gyvulinės kilmės produktas yra ne tik išskirtinio skonio, bet ir turtingas naudingų mikroelementų. Kiaulienos taukai yra labai kaloringi, todėl saikingais kiekiais yra nepakeičiamas produktas žiemos peršalimo ligų metu.
Iš visų įvairių rūšių lašinių bene garbingiausią vietą užima vadinamieji generolo lašiniai. Šis produktas pasižymi specifine išvaizda, dėl kurios sulaukė šlovės ir pripažinimo, praneša as.
Ką reiškia generolo lašiniai
Pagrindinis bendrųjų lašinių skirtumas yra tas, kad juose yra vienodi mėsos sluoksniai. Viename lašinių gabalėlyje mėsos juostelės gali kaitaliotis kelis kartus.
Neatmetama galimybė, kad būtent tokia išvaizda lėmė tai, kad šie lašiniai pradėti vadinti „generolo”. Akivaizdu, kad analogiją čia galima rasti su raudonomis juostelėmis ant generolo kelnių, kurios panašios į mėsos juosteles lašiniuose.
Kur yra generolo lašiniai kiaulėje?
Tačiau pasiekti idealų generolo lašinių kiekį nėra taip paprasta, nes tam naudojamas specialus kiaulių šėrimo režimas. Patyrę ūkininkai, norėdami pasiekti norimą efektą, pakaitomis peni ir badauja.
Bendrųjų lašinių galima rasti tam tikrose kiaulių skerdenos dalyse. Pavyzdžiui, jie gaunami iš kiaulės skerdenos šoninės dalies gabalų.
Kaip išsirinkti tinkamus bendruosius lašinius
Renkantis „General’s” lašinius verta atkreipti dėmesį ne tik į išvaizdą, bet ir į produkto kvapą. Patyrę gurmanai teigia, kad švieži lašiniai skleidžia nestiprų, aromatingą ir šiek tiek salstelėjusį kvapą.
Tuo pat metu, jei lašiniai turi aštrų ar rūgštų kvapą, tai gali reikšti, kad produktas yra aiškiai „nešvarus” ir jo naudoti negalima. Yra keletas kvapų, rodančių, kad lašiniai yra akivaizdžiai pasenę:
- karbamidas;
- pelėsis;
- pelėsis;
- pasenęs produktas.
Kurios rūšies taukai yra geriausi
Jei norite nusipirkti tikrai išskirtinį lašinių gabalą, patartina pasiteirauti, iš kurios skerdenos dalies jis gautas. Juk žinoma, kad geriausiomis savybėmis pasižymi lašiniai, gauti iš gyvulio inkstų ir skrandžio srities.
Geriausia, kad lašiniai būtų minkšti ir švelnūs, be to, juose neturėtų būti specifinio kiaulienos skonio. Dar vienas svarbus rodiklis – perdirbti lašiniai turi lengvai ir tvirtai teptis ant duonos riekės.
Daugiau naujienų:
Kas yra lašiniai?
Vikipedijoje rašoma, kad lašiniai yra maisto produktas – tai kieti poodiniai gyvūnų (dažniausiai kiaulienos) riebalai, kuriuos gyvūnai kaupia padidėjusios mitybos laikotarpiu kaip atsargas gyvūno organizme ir kuriuos daugiausia sudaro lipidai.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.