Ką įtraukti į vyresnių nei 50 metų moterų mitybą: mitybos specialisto patarimai

Sulaukus 50-ies labai svarbu pagalvoti apie mitybą, nes tuomet padidėja tam tikrų lėtinių ligų rizika.

Mitybos specialistas papasakojo, ką reikėtų įtraukti į vyresnių nei 50 metų moterų mitybą / nuotr. depositphotos.com

Tai, ką žmogus reguliariai valgo ir geria, turi didžiulę įtaką sveikatai. Jei jums daugiau nei 50 metų, metas pagalvoti, kaip su amžiumi turėtų keistis mitybos įpročiai.

Turite žinoti, ar yra maistinių medžiagų, kurias reikia labiau įsidėmėti ir padidinti savo mitybos racione, o kurių geriau sumažinti, rašo Parade.

Ar mitybos įpročiai turėtų keistis su amžiumi

Pasak mitybos specialisto Toby Amidor, 50 metų yra labai svarbus metas pagalvoti apie mitybą, nes tuomet padidėja tam tikrų lėtinių ligų ir sveikatos problemų rizika. Pavyzdžiui, sulaukus 50 metų padidėja širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo diabeto ir nutukimo rizika.

„Su amžiumi vykstantys sveikatos pokyčiai apima didesnį raumenų masės mažėjimą, kuris prasideda nuo 40-ies metų. Perimenopauzės metu moterims kaulų sveikata gali tapti didesniu rūpesčiu”, – sakė Amidoras.

Taip pat skaitykite:

Atsižvelgdama į tai, ji pažymėjo, kad yra tam tikrų maistinių medžiagų, kurių 50 metų ir vyresni žmonės turėtų ypač stengtis gauti pakankamai. Šios maistinės medžiagos yra kalcis, vitaminas D, kalis ir skaidulinės medžiagos.

Amidor sakė, kad svarbu užtikrinti, jog vartojami baltymų šaltiniai būtų kokybiški, pavyzdžiui, pienas, jogurtas, kiaušiniai, žuvis ir jūros gėrybės, paukštiena ir liesa mėsa.

Ko mažiau vartoti po 50 metų

Amidoras pataria iš savo mitybos raciono išbraukti saldžius, saldintus gėrimus, pavyzdžiui, gazuotus gėrimus, saldintas arbatas ir limonadus.

Reguliarus saldintų gėrimų vartojimas siejamas su didesne širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo diabeto ir nutukimo rizika.

Vietoj to gerkite vandenį su vaisiais, gazuotą vandenį arba žolelių arbatas be cukraus. Amidoras taip pat pataria nepamiršti pieno, kuris yra geras kalcio ir vitamino D šaltinis – dviejų maistinių medžiagų, kurios tampa vis svarbesnės sulaukus 50 metų, nes kaulai tampa trapesni.

„Viename puodelyje pieno esančios maistinės medžiagos gali padėti užpildyti maistinių medžiagų trūkumą, naudingą įvairioms sveikatos būklėms, įskaitant kaulų ir raumenų sveikatą, imuninę sveikatą, širdies sveikatą, diabetą ir svorio kontrolę”, – pažymėjo ji.

Kitos mitybos naujienos

Fitneso ekspertė Shelley Fowler, kuri specializuojasi padėdama vyresnėms nei 50 metų moterims, atskleidė, kaip ji, būdama 57-erių, jaučiasi geriau nei bet kada anksčiau. Fowler pirmą kartą savo sveikata pradėjo domėtis būdama jaunesnė. „Dažnai sirgau ir mano sveikata nebuvo labai gera. Pradėjau mokytis apie sveikatą ir susidomėjau, kaip maistas ir stresas gali paveikti žmogaus organizmą”, – pažymi ji.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: