Kodėl kavos niekada negalima pilti ant verdančio vandens: paprastas paaiškinimas

Kavos ekspertai įvardijo vandens temperatūrą, kuri yra geriausia norint paruošti tobulą puodelį, ir paaiškino, kodėl nereikėtų pilti verdančio vandens ant kavos.

Nukopijuota nuoroda

Kaip tobulai paruošti kavą – kodėl niekada negalima pilti verdančio vandens ant kavos / Collage, nuotrauka: ekrano nuotrauka iš vaizdo įrašo

Apie ką sužinosite:

  • Kaip temperatūra veikia kavos skonį
  • Kokia yra ideali vandens temperatūra kavai ruošti
  • Kaip namuose pasigaminti skanios kavos

Svarbus dalykas ruošiant kavą yra vandens temperatūra. Tinkama temperatūra išryškina geriausius kavos skonius, o per aukšta arba per žema temperatūra gali juos lengvai sunaikinti.

Kavos ekspertai iš „Pull and Pour Coffee” kartu su žinomu kavos ekspertu Simonu Gotherenu atliko tyrimą, kurio metu taikė optimalią temperatūrą įvairių rūšių kavai ruošti.

Jei norite sužinoti daugiau apie tai, kas nutinka, jei geriate kavą tuščiu skrandžiu, rekomenduojame mūsų medžiagą: Apie tai žino tik nedaugelis: kodėl tikrai pavojinga gerti kavą tuščiu skrandžiu.

Kaip temperatūra veikia kavos skonį

Verdant kavą, temperatūrai tenka sėkmingas lemiamas vaidmuo. Kuo tamsesnė skrudinta kava, tuo daugiau joje gali būti karčiųjų junginių, kuriems suformuoti reikia žemesnės vandens temperatūros, kad susidarytų didelė ekstrakcija.

Pasak Simono Gothereno, „verdant natūraliai apdorotą kavą verdančiu vandeniu, galima išgauti žemės ir kartumo skonį, o šviežiai skrudintą kavą ruošiant vėsiu vandeniu galima išgauti švelnų, žolės skonį”.

Kas žinoma apie Simoną Gothereną

Simonas Gotherenas – įtakinga figūra specializuotos kavos pasaulyje, žinomas dėl savo darbo gerinant kavos skonį naujoviškai naudojant mineralinius koncentratus. S. Gotherenas daugelį metų tyrinėjo, kaip mineralinių medžiagų kiekis vandenyje veikia kavos juslinį profilį, todėl tapo vienu iš „Apax Lab” įkūrėjų. Ši bendrovė gamina mineralinius tirpalus, tokius kaip „Tonik”, „Jamm” ir „Lylac”, skirtus kavos skoniui pagerinti, subtiliai reguliuojant jos rūgštingumą, saldumą ir gėlių natas. Šios formulės yra kavos „prieskoniai”, panašiai kaip virėjai naudoja prieskonius patiekalams pagerinti.

Gauterino patirtis apima įvairias su kava susijusias funkcijas, įskaitant konsultavimą ir baristų mokymą.

Kodėl kavos niekada negalima virti: paprastas paaiškinimasKokia yra ideali kavos ruošimo temperatūra / Nuotrauka: ištrauk ir supilk kavą

Rekomenduojama atkreipti dėmesį į skirtingus skrudinimo lygius ir pasirinkti temperatūros komponentus, kurie yra tinkami vaisinėms ir gyvybingoms kavos savybėms išryškinti. Tyrimų duomenimis, optimali temperatūra yra 90-96 °C.

Kokios vandens temperatūros reikia norint paruošti aštrių rūšių kavąKokios vandens temperatūros reikia aštrioms kavos rūšims paruošti / Nuotrauka: ištrauk ir supilk kavą

Ar galima užpilti verdantį vandenį ant maltos kavos – kokios temperatūros turi būti kava

Kicking Horse Coffee ekspertai atkreipia dėmesį į tai, kad naudojant verdantį vandenį kavai ruošti, kavos pupelės iš anksto parūgštėja. Dėl to kavos skonis gali tapti „sudegintas”. Jie pataria naudoti karštą, bet ne verdantį vandenį.

„Paruoškite karštą vandenį, maždaug 90-96 ºC. Tik neužvirinkite jo”, – nurodo ekspertai.

Tokia temperatūra padės išvengti „pelenų” skonio ir leis atsiskleisti visoms grūdų skonio natoms.

Kad kava būtų karšta ir neprarastų skonio, ekspertas rekomenduoja prieš ruošiant kavą pašildyti puodelį. Norėdami tai padaryti, prieš pilstydami kavą, galite jį tiesiog perlieti karštu vandeniu – taip skonis išliks sodrus, o temperatūra stabili.

Kaip tobulai paruošti kavą – kaip namuose pasigaminti tobulą kavos puodelį

Puikios kavos ruošimas yra tikras menas, reikalaujantis dėmesio kiekvienai detalei. Kavos ekspertai „Fine Cup” rekomenduoja paprastą receptą, kuris padės namuose pasigaminti aromatingą ir gardų kavos puodelį.

Vienas iš svarbiausių elementų yra tinkamas kavos ir vandens santykis.

„Kad puodelis būtų tobulas, rekomenduojame 100 ml vandens naudoti 6 g kavos”, – aiškina „Fine Cup” ekspertas.

Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, koks yra geriausias kavos virimo būdas:

Taip užtikrinamas optimalus skonio prisotinimas, nesvarbu, ar mėgstate lengvą, ar intensyvų skonį. Tačiau jei norite intensyvesnio skonio, galite pabandyti šiek tiek padidinti kavos kiekį, laikydamiesi tos pačios proporcijos.

Prenumeruokite „” „Telegram”.

Kokia yra ideali kavos temperatūra

Vandens temperatūra atlieka svarbų vaidmenį ruošiant kavą. Ekspertų teigimu, nereikėtų naudoti verdančio vandens, nes jis gali sukelti pernelyg didelį kartumą ir net sunaikinti kai kuriuos skonius.

„Vandens temperatūra turėtų būti 92-95 laipsniai”, – pataria ekspertas.

Jei neturite termometro, galite padaryti taip: užvirus vandeniui, atidarykite virdulio dangtį ir palaukite tris minutes. Šis metodas padės sumažinti temperatūrą iki optimalaus virimo lygio.

Kiek laiko virti kavą

Paruošę vandenį, galite pereiti prie kavos virimo.

„Užpilkite kavą vandeniu ir palaukite 3-4 minutes”, – sako ekspertas.

Per tą laiką kava prisipildo vandens, išsiskiria visi jos aromatai ir skoniai. Praėjus šiam laikui, kavą galite atsargiai pamaišyti šaukšteliu. Tai padės tolygiai paskirstyti kavos tirščius ir sustiprins kavos skonį. Štai ir viskas – jūsų kavos puodelis paruoštas.

Kaip išsirinkti kavos puodelį?

Ekspertai teigia, kad namams rekomenduojama įsigyti 150-220 ml talpos puodelių – tai universalus indų tipas. Apskritai indus turėtumėte rinktis pagal kavos kategoriją ir jos ruošimo būdą. Jei mėgstate ruošti skirtingų rūšių gėrimus svečiams ar šeimos nariams, protingas sprendimas – įsigyti specialius rinkinius. Svarbiausia, kad kavos puodelis pabrėžtų jos privalumus ir palaikytų tinkamą temperatūrą.

Jus taip pat gali sudominti:

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: