Nemigą galima lengvai įveikti: tiesiog suvalgykite gabalėlį šio produkto prieš miegą.

Kuo naudingas ožkos sūris ir kodėl jį rekomenduojama valgyti prieš miegą.

Kodėl ožkos sūris geresnis už karvės sūrį / depositphotos.com

Ožkos sūriui pagaminti tereikia trijų ingredientų: pieno, laktobacilų ir šliužo fermentų. Tačiau jie gamina šimtus sūrio rūšių – jaunus varškės sūrius ir metų metus brandintus sūrius. Kuris iš jų geresnis, kodėl ožkos sūris sveikesnis ir geresnis už karvės sūrį ir ar jį galima pasigaminti namuose – pasakojame medžiagoje.

Kodėl ožkos sūris geresnis už karvės sūrį

Ožkos sūris yra subtilesnis ir aromatingesnis už įprastą sūrį. Ožkos pieno sūryje yra mažai cukraus ir daugiau maistinių medžiagų nei karvės pieno sūryje. To priežastis paprasta: ožkos yra išrankesnės nei karvės.

Tačiau tai dar ne visi ožkų pieno sūrio privalumai:

  • ožkos pieno sūris geriau virškinamas nei karvės pieno sūris;
  • ožkos pieno sūryje yra daugiau naudingųjų bakterijų, kurios gerina virškinamojo trakto veiklą ir skatina gerą medžiagų apykaitą organizme;
  • Šis sūris yra absoliučiai hipoalerginis, t. y. nepakeičiamas tiems, kurie kenčia nuo laktozės netoleravimo.

Be to, ožkos sūryje labai daug kalcio.

Kuris ožkos sūris yra sveikiausias

Yra daugybė ožkų sūrio rūšių. Žinomiausi minkštieji sūriai yra prancūziškieji chevre, chabichou ir crotten. Kietieji – olandiški ir ispaniški ožkų sūriai.

Neįmanoma pasakyti, kuris sūris yra sveikesnis pagal jo rūšį – kiekvienas yra savaip geras. Sūrio kokybė tiesiogiai priklauso nuo ožkų veislės ir nuo to, ką jos ėda. Geriausias sūris yra sūris, pagamintas iš pavasarinio pieno – kai ožkos ganosi žydinčiose pievose. Šis produktas yra ir sveikesnis, ir švelnesnio skonio.

Ožkos sūris – su kuo jį valgyti

Ožkos pieno sūris puikiai tinka dietiniams tikslams ir, kaip jau minėta, žmonėms, kurie netoleruoja laktozės.

Ožkos sūris geriausiai virškinamas grynu pavidalu, taip pat puiku jį derinti su šviežiomis daržovėmis. Šio sūrio galima dėti į šviežias salotas, makaronus ir sumuštinius.

Mitybos specialistai rekomenduoja ožkos sūrį valgyti 2-3 kartus per savaitę.

Kodėl ožkos sūrį rekomenduojama valgyti vakare

Ožkos pieno sūryje yra triptofano – jis padeda atsipalaiduoti ir skatina gerą nakties miegą. Štai kodėl gabalėlį ožkos sūrio tinka suvalgyti prieš miegą arba vakarienei.

Kaip pasigaminti ožkos sūrį namuose

Norint pasigaminti ožkos sūrį namuose, reikia tik dviejų ingredientų: ožkos pieno (1,5 l) ir citrinos (1 vnt.).

Užvirinkite pieną ir supilkite šviežiai išspaustas citrinos sultis. Išmaišykite ir virkite kelias minutes, kad išsiskirtų išrūgos. Mišinį supilkite į sūrmaišį ir nusausinkite išrūgas.

Išrūgas galima naudoti okroškai arba blynams kepti.

Mišinį suvyniokite į marlę, suriškite ir 30-60 minučių pakabinkite virš puodo, kad pasišalintų skysčio perteklius. Išvyniokite ir paragaukite ožkos sūrio.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: