Ne tik kaina: kuo skiriasi lydekos ir polakai – paprastas atsakymas

as išsiaiškino, kuo skiriasi jūros lydekos ir polakai ir kokia šių rūšių žuvų vartojimo nauda žmogaus organizmui.

Nukopijuota nuoroda

Kuo skiriasi jūros lydekos ir polakai – paprastas atsakymas / Collage , nuotrauka: ekrano nuotrauka iš „YouTube” vaizdo įrašo

Žuvys yra svarbus daugelio naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Jos mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, gerina smegenų veiklą ir apsaugo nuo akių ligų, pavyzdžiui, tinklainės degeneracijos.

Žuvis taip pat yra vitaminų, ypač B grupės vitaminų (vitamino B12, niacino, vitamino B6), kurie atlieka svarbų vaidmenį daugelyje organizmo funkcijų, įskaitant normalią medžiagų apykaitą, nervų sistemos veiklą ir raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą, šaltinis. Žuvyje taip pat yra vitamino D, kuris svarbus kaulų sveikatai ir imuninei sistemai. Tokios žuvys kaip plekšnė ir jūros lydekos yra svarbios piliečių vartojimo krepšelyje, tačiau ne visi žino, kuo jos skiriasi.

Jei norite sužinoti daugiau apie tai, kada galima pradėti „žvejybos sezoną” ir kokias žuvis galima gaudyti pavasarį, rekomenduojame mūsų medžiagą: Kokias žuvis galima ir ko negalima gaudyti pavasarį: aiškus paaiškinimas.

Kokia yra lydekų nauda

Jūrinių lydekų žuvis yra sveika, maistinga ir labai skani. Šiek tiek įgūdžių – ir ją lengvai galima paversti tikru kulinarijos šedevru. Apie tai savo instagrame rašo mitybos specialistė Anna Stanzier.

„Jūrinių lydekų mėsa yra gana riebi, švelni, balta, joje nedaug kaulų, o po minimalaus terminio apdorojimo filė lengvai atsiskiria nuo skeleto. Pridėkite prie to, kad žuvyje yra daug vitaminų ir mikroelementų – ir turėsite puikų produktą vaikų ir dietiniam maistui”, – nurodo ji.

Pasak jos, šioje jūros žuvyje yra beveik visas Mendelejevo lentelės elementų sąrašas: kalcis, cinkas, magnis, natris, geležis, varis, manganas, chloras, nikelis ir kobaltas, jodas. Ne mažiau įspūdingas ir vitaminų sąrašas: A, C, E, D, PP, B. Prie jų pridėta baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių. Jūrinių lydekų mėsoje yra didžiausia fluoro, sieros, kalio ir fosforo koncentracija.

„Ji puikiai tinka troškiniams, žuvies sriuboms, ją galima kepti, skrudinti, kepti ant grotelių….. Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad ji yra šiek tiek sausa, todėl lašelis gero aliejaus, geriausia sviesto, jai visai nepakenks”, – apibendrino ji.

Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, kodėl jūros lydekos žuvis yra naudinga:

Ką žinome apie Anną Stanzier

Anna Stanzier yra „OriNeo” tarptautinės mokyklos vadovė ir pagrindinė mitybos specialistė. Ji palaiko asmeninį tinklaraštį „Instagram” tinkle, kuriame pateikia patarimų apie sveiką mitybą ir pasakoja apie universalius svorio metimo būdus.

Kokia yra polinkio nauda

Polinezė yra sveika žuvis, turinti daug naudingų medžiagų, įskaitant daug baltymų, B grupės vitaminų, omega-3 riebalų rūgščių ir mineralų.

Programoje „Top 5 Sneedankuose” pažymima, kad poliakas yra. turi vertingą maistinę sudėtį. Jos mėsoje yra lengvai virškinamų baltymų, A ir B grupės vitaminų, askorbo rūgšties, makro- ir mikroelementų, ypač kalcio, magnio, fosforo, chromo, vario ir geležies. Menkės taip pat yra rekordininkės pagal žmogaus sveikatai būtino seleno ir jodo kiekį.

Jei norite sužinoti, kaip išsirinkti kokybišką silkę, rekomenduojame mūsų medžiagą: Kokybiška žuvis atrodo taip: kaip išsirinkti silkę.

Be to, pažymima, kad plekšnės teigiamai veikia žmogaus organizmą.

„Baltymai ir vitaminai, kurių sudėtyje yra lašišų, teigiamai veikia žmogaus organizmą. Reguliarus šios žuvies vartojimas padeda normalizuoti hormoninį foną, stiprina imunitetą ir gerina sveikatą. Ji taip pat gerina odos, plaukų ir nagų būklę”, – rašoma programoje.

Be to, lašišos yra vertingas produktas svorio metimui. Jis yra mažai kaloringas, skanus ir kartu maistingas.

„Mėtos reguliuoja medžiagų apykaitą, normalizuoja cukraus kiekį ir gerina atmintį. Tačiau norint atsikratyti papildomų kilogramų, mėtas reikėtų kramtyti tik troškintas, virtas arba keptas. Ir jokiu būdu ne kepta”, – pažymima istorijoje.

Pažymima, kad tarp lašišų privalumų yra šie. prieinamumasJos galima įsigyti ištisus metus ir už mažą kainą, palyginti su kitomis jūrinėmis žuvimis.

„Poliakai niekada neauginami ūkiuose, o gaudomi švariuose šaltuose vandenyse, vandenynuose ir jūrose. Tačiau ši auksinė žuvelė naudingomis savybėmis nenusileidžia daugeliui brangių žuvų. Tačiau atsargiai vartoti polocką reikia žmonėms, sergantiems hipertenzija. Kadangi gana didelis druskos kiekis poliškone gali sukelti kraujospūdžio padidėjimą”, – daro išvadą ekspertai.

Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, kodėl naudinga valgyti polinkio žuvį:

Kuo skiriasi jūros lydekos ir polakai

Jūrinė lydekos ir polock – tai dviejų rūšių menkinių šeimos žuvys, kurių gaminimo ir skonio ypatumai skiriasi.

Kuo skiriasi jūros lydekos ir polako skonis:

  • Europinės jūrų lydekos: švelni, sultinga, neutralaus skonio mėsa. Puikiai tinka kepti ant grotelių, orkaitėje ar troškinti garuose.
  • Mėta: riebesnė mėsa ir ryškesnio skonio nei jūros lydekos.

Patarimai, kaip ruošti jūros lydekas ir polockus:

  • Europinė jūrų lydekos: dažnai naudojama filė, kepsniai arba sriubos ir troškiniai. Ją galima kepti, skrudinti, virti arba virti garuose.
  • Mėta: dažnai naudojama kepimui ar kepimui, taip pat tokiems patiekalams kaip troškinys ir pyragai.

Populiarumas:

  • Jūrinė lydekos: laikoma populiaria žuvimi, kuri gaminama daugelyje pasaulio virtuvių.
  • Mėta: mažiau populiari daugelyje šalių, tačiau naudojama kai kurių regionų virtuvėse.

Nors kai kuriais atžvilgiais jos panašios, pavyzdžiui, priklauso tai pačiai šeimai, tačiau skiriasi jų skonis, tekstūra ir paruošimas, todėl jos savaip unikalios.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: