Mitybos specialistas įvardijo užkandį Nr. 1, padedantį numesti svorio

Šis užkandis yra universalus, nes jį galima paruošti ir saldų, ir sūrų.

Mitybos specialistas patarė užkandį svorio metimui / nuotrauka pixabay.com

Be subalansuotos mitybos ir reguliarių fizinių pratimų, protingas užkandžiavimas yra vienas geriausių būdų pasiekti svorio metimo tikslų.

Mitybos specialistė Destinee Moody atskleidė, kokie užkandžiai yra geriausi lieknėjant, rašo Eatthis. Ne paslaptis, kad kuo žmogus vyresnis, tuo sunkiau deginti kalorijas. Tačiau užkandžiavimas gali būti įrankis arsenale kovojant su viršsvoriu. Tyrimai rodo, kad daug baltymų turintys užkandžiai gali padėti ilgiau jaustis sotiems, sumažinti persivalgymą ir pažaboti potraukį maistui.

Pasak „Moody’s”, geriausias užkandis yra kepti avinžirniai. Augalinės kilmės baltymų ir skaidulų kupini skrudinti avinžirniai yra traškus ir universalus užkandis, kurį galite pasigaminti saldų arba sūrų.

Taip pat skaitykite:

„Aš renkuosi skrudintus avinžirnius kaip geriausią užkandį lieknėjant”, – teigė Moody. Ji pažymėjo, kad avinžirniai yra švelnaus skonio, todėl tai universalus užkandis. „Jei turite potraukį saldumynams, prieš kepdami galite juos pagardinti cinamonu ir saldikliu arba naudoti kario prieskonius, kad užkandis būtų pikantiškesnis”, – patarė ji.

Pirmiausia avinžirniuose gausu baltymų, kurie atlieka svarbų vaidmenį palaikant raumenų masę ir didinant sotumo jausmą.

Antra, juose gausu maistinių medžiagų. Šios maistingosios medžiagos yra būtinos optimalioms organizmo funkcijoms užtikrinti, nes padeda nuo raumenų vystymosi ir kaulų būklės iki energijos apykaitos.

Trečia – avinžirniai yra puikus ląstelienos šaltinis, kuri atlieka svarbų vaidmenį virškinimo procese ir apsaugo nuo persivalgymo, nes sukelia sotumo jausmą.

„Ir baltymai, ir skaidulos lėtina virškinimo greitį, todėl iki kito valgymo galite jaustis sotūs, todėl avinžirniai yra idealus svorio metimo užkandis tarp mažai kaloringų valgymų”, – aiškino ekspertė.

Kaip pasigaminti šį svorio metimo užkandį:

Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Nuplaukite ir nusausinkite avinžirnius. Sumaišykite jį dubenyje su šaukštu alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos ir mėgstamais prieskoniais.

Išdėliokite avinžirnius ant kepimo skardos vienu sluoksniu, kad kepimas būtų tolygus. Kepkite 20-30 minučių, kartkartėmis pakratydami formą, kad būtų tolygiai traški. Stebėkite, kad avinžirniai nesudegtų. Kai avinžirniai taps auksiniai ir traškūs, išimkite ir leiskite atvėsti.

Daugiau dietos naujienų

Mitybos specialistai norintiems numesti svorio vieningai pataria laikytis Viduržemio jūros regiono dietos. Jie pažymi, kad ši dieta ne tik skatina svorio mažėjimą, bet ir palengvina svorio kontrolę. Viskas vyksta dėl to, kad šios dietos sudėtyje yra tokių sveikų produktų kaip: žuvis, alyvuogių aliejus, riešutai, daržovės ir vaisiai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras