Skelbiame geriausius naujametinės vištienos receptus, kurie tikrai praskaidrins šventę.
Geriausi vištienos patiekalai Naujiesiems metams / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Vištiena Naujiesiems 2025 metams – tai sotus ir nebrangus šventinio patiekalo variantas. Tinkamai iškepta vištienos mėsa yra sultinga ir apetitiška, su traškia plutele. Šis patiekalas taps pagrindiniu šventinio stalo patiekalu.
Papasakojome, kaip Naujųjų metų išvakarėms paruošti išskirtinę vištieną, kuri užkariaus visus svečius. Pasirinkite receptą pagal savo skonį – su apelsinais, su šampanu ar su bulvėmis.
Visa kepta vištiena su apelsinais
Ingredientai:
- visa vištiena – 1 vnt;
- apelsinai – 2 vnt;
- sojų padažas – 4 valgomieji šaukštai;
- garstyčių – 1 valgomasis šaukštas;
- ciberžolė – 1 šaukštelis;
- paprika – 1 šaukštelis;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Apelsinus nuplaukite, iš vieno išspauskite sultis. Sumaišykite su sojų padažu, garstyčiomis, paprika ir ciberžole. Šiuo marinatu užpilkite vištieną iš visų pusių ir palikite marinuotis šaldytuve bent 1 valandą. Nulupkite antrąjį apelsiną, supjaustykite minkštimą kubeliais ir sudėkite į vištienos vidų. Jei norite, taip pat galite įdėti daržovių arba grūdų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Į kepimo rankovę įdėkite mėsą ir suriškite iš abiejų pusių. Visą vištieną kepkite orkaitėje 60 minučių. Tada maišelį perpjaukite, užpilkite skerdeną sultimis ir kepkite dar 30 minučių, kol paruduos.
Visas viščiukas orkaitėje rankovėje / nuotrauka pixabay.com
Troškinta vištiena šampane
Ingredientai:
- Vištienos filė – 500 g;
- šampano – 120 ml;
- grybai – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- 20% grietinėlės – 150 ml;
- saulėgrąžų aliejaus – 2 šaukšteliai;
- sviesto – 2 šaukštai;
- druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.
Filė supjaustykite išilgai plonais plačiais gabalėliais. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, o svogūną – mažais kubeliais. Pabarstykite vištieną druska ir mėgstamais prieskoniais ir kepkite saulėgrąžų aliejuje po 3-5 min. iš kiekvienos pusės.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir grybus. Kepkite 5 min. Tada supilkite šampaną, druską ir pipirus ir ant vidutinės ugnies be dangčio virkite 10 minučių. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir virkite dar 3 minutes. Į padažą sudėkite mėsą ir 5 minutes troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
Taip pat skaitykite:
Vištiena su bulvėmis orkaitėje
Ingredientai:
- vištiena – 1 vnt;
- mažos bulvės – 12 vnt;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- česnakas – 6 skiltelės
- saulėgrąžų aliejaus – 3 šaukštai;
- kefyras – 500 ml;
- džiovintų bazilikų pagal skonį;
- druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.
Vištienos skerdeną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Marinatui išspauskite 3 skilteles česnako, sumaišykite su kefyru ir mėgstamais prieskoniais. Įdėkite vištieną į indą su marinatu ir palikite bent 2 valandoms.
Garnyrui smulkiai supjaustykite 3 česnako skilteles, papriką supjaustykite šiaudeliais, o bulves – ketvirčiais. Sumaišykite daržoves, druską, pipirus ir pagardinkite aliejumi. Daržoves gražiai išdėliokite ant pergamentu išklotos skardos, sudėkite vištieną ir kepkite 60 min. 180° orkaitėje.