Toks produktas kilęs iš šiaurės Afrikos ir Ukrainoje pasirodė palyginti neseniai.
Nukopijuota nuoroda
Iš ko pagamintas kuskusas / koliažas: , nuotrauka: ekrano nuotrauka
Sužinosite:
- Iš ko pagamintas kuskusas
- Iš kur jis kilęs
- Kaip tinkamai paruošti šį produktą
Dauguma žmonių pažįsta tokius grūdinius produktus kaip kuskusas ir kartkartėmis juos naudoja maistui. Tačiau ne visi žino, kas yra kuskusas ir kuo jis naudingas.
Taip pat rekomenduojame perskaityti medžiagą: Jis bus šviežias kelias savaites: moteris papasakojo nuostabią duonos laikymo paslaptį
Taip pat daugeliui žmonių lieka paslaptis, iš ko gaminamos kuskuso kruopos. as papasakos, kaip tokios kruopos gaminamos ir kaip jas reikia virti.
Kuskusas kilęs iš Šiaurės Afrikos šalių, kur jis pradėtas vartoti prieš daugelį šimtų metų.
Kuskusas gaminamas iš kviečių (manų kruopų) arba sorų grūdų. Gaminant kuskusą, rupios manų kruopos suplakamos į stambesnes daleles, tada persijojamos per sietą ir išdžiovinamos. Gauti grūdai naudojami kaip garnyras.
„Iš tikrųjų kuskusas yra skrudinta manų kruopų košė. Imami kviečiai, jie apdorojami ir iš jų gaminama manų kruopos. Ir tai yra tai, ką mes valgėme anksčiau visą gyvenimą. O Šiaurės Afrikoje buvo populiaru imti tą pačią manų kruopą, bet ją kepti. Ir iš tikrųjų, kodėl mums taip patinka, nes tai yra kepta manų kruopų košė”, – sakė ukrainiečių virėjas Jevhenas Klopotenka.
Jis pažymėjo, kad prieš 10 metų ukrainiečiai bijojo žodžio kuskusas, nes nesuprato, kas tai yra. Tačiau dabar visiems ukrainiečiams tai labai aiškus dalykas.
„Perkant reikia žiūrėti į galiojimo datą ant pakuotės. Be to, jei pro pakuotę galima matyti, reikia viziai įvertinti, ar nėra pelėsio, ar nėra kitų nemalonių medžiagų. Jei viskas gerai, vadinasi, kuskusas bus geras”, – sakė Klopotenko.
Klopotenko taip pat papasakojo, kaip gaminti kuskusą. Jis pažymėjo, kad šio produkto nereikia nuplauti, kitaip jis prilips. Kuskusą reikia supilti į indą ir užpilti karštu vandeniu santykiu 1:1. Jei įpilsite daugiau vandens – jis bus skystesnis, jei įpilsite mažiau vandens – tuomet jis gali neišvirti iki galo ir bus šiek tiek kietas. Supylus vandenį, reikia pasūdyti, uždengti dangčiu ir palikti brinkti apie 3 minutes. Praėjus šiam laikui, galima įdėti sviesto.
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip gaminti kuskusą:
Jus taip pat gali sudominti:
Kas yra Eugenijus Klopotenka?
Eugenijus Viktorovičius Klopotenka – ukrainiečių virtuvės šefas, restoranų savininkas, socialinis aktyvistas, tinklaraštininkas ir televizijos laidų vedėjas. Jis yra restorano „Prieš šimtą metų” (Kijevas) ir bistro „Kiti” (Lvovas) vienas iš įkūrėjų, populiarios ukrainiečių kulinarijos svetainės klopotenko.com autorius, rašo Vikipedija.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redaktorius.