Ekspertai ragina niekada neužpilti verdančio vandens ant arbatos: kokia to priežastis

Ekspertai pataria, kad tinkama arbatos ruošimo temperatūra turi didelę reikšmę arbatos skoniui, nes padeda atskleisti subtilius skonius be nereikalingo kartumo.

Nukopijuota nuoroda

Kodėl niekada negalima pilti verdančio vandens ant arbatos – kokį vandenį pilti ant arbatos / Collage , nuotrauka: ekrano nuotrauka iš „YouTube” vaizdo įrašo, depositphotos.com

Apie ką sužinosite:

  • Kaip tinkamai užvirinti juodąją arbatą
  • Kokiame vandenyje užpilti arbatą
  • Kaip vandens temperatūra veikia arbatos skonį

Tinkamai paruošti arbatą svarbu ne tik jos skonis, bet ir gėrimo aromatas bei tekstūra. Arbatos ekspertė Alice, „Red Blossom Tea Company” „YouTube” kanalo autorė, paaiškina, kaip vandens temperatūra veikia arbatos kokybę ir kodėl nereikėtų arbatos užpilti verdančiu vandeniu.

Jus taip pat gali sudominti: Arbata į pieną arba pienas į arbatą: kaip tai daryti teisingai pagal etiketą.

Kaip teisingai užplikyti birią arbatą

Alice paaiškina, kad skirtingoms arbatoms reikia skirtingos temperatūros, kad jos būtų optimalaus skonio. Atlikdama eksperimentą, Alice naudojo „Mao Feng” pavasarinio derliaus žaliąją arbatą ir naudojo tris skirtingas temperatūras: 75 °C, 90 °C ir 100 °C.

Ji sako, kad žemesnėje temperatūroje „lapeliai išlieka labai žali ir gaivūs, o gėrimas yra lengvo ir švelnaus skonio”. Ji pataria neskubėti virinti vandens, kad išvengtumėte kartumo ir stipraus stiprumo, kuris dažnai atsiranda naudojant labai karštą vandenį.

Ar reikia virinti vandenį juodajai arbatai – kaip temperatūra veikia arbatos skonį

  • 75°C (150°F): Žemesnėje temperatūroje arbatos lapeliai išlieka žali, o virimo procesas vyksta lėčiau. Gėrimas yra šviesios spalvos ir švelnaus, kreminio skonio. Jis taip pat išlieka šviežias ir saldus, todėl sukuriamas švelnus skonio profilis.
  • 90°C (180°F): Šiek tiek aukštesnėje temperatūroje arbata įgauna sodresnį skonį, tačiau praranda dalį kreminio skonio. Gėrimas tampa labiau subalansuotas ir sodresnis.
  • 100 °C (212 °F): Naudojant verdantį vandenį, gali išsiskirti per daug taninų, dėl to arbata įgauna kartumo ir tampa ne tokia skani. Pasak Alice, karštas vanduo ištraukia daugiau taninų, todėl gėrimas tampa „ant ribos”, be to, jis įgauna tamsesnę spalvą, kuri gali būti klaidinanti, nes ne visada atitinka skonio intensyvumą.

Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, koks turėtų būti vanduo arbatai:

Kodėl arbatos nereikėtų ruošti verdančiu vandeniu

Ekspertų patirtis rodo, kad verdant arbatą iš jos išgaunama daugiau taninų, kurie gali pridėti kartumo ir sugadinti natūralų gėrimo saldumą.

„Vėsus vanduo suteikia sodresnį, labiau subalansuotą skonį, net jei arbata yra šviesesnės spalvos”, – pabrėžia ji.

Nepaisant to, žemesnėje temperatūroje lapuose išlieka daugiau maistingųjų medžiagų ir aromatinių elementų, kurie pabrėžia unikalų kiekvienos veislės skonį.

Kaip tinkamai paruošti ir gerti juodąją arbatą – kaip paruošti tobulą juodąją arbatą

Alice pataria arbatą virti taip, kad galėtumėte mėgautis jos skoniu ir neprarasti gėrimo kokybės. Žaliajai ir baltajai arbatai idealiai tinka 70-80 °C temperatūra, o juodajai arbatai – 90 °C temperatūra.

Pasak Alice, „tinkama temperatūra leidžia mėgautis arbata, neblaškant karšto kartumo su dideliu taninų kiekiu, kuris būdingas per karštam vandeniui”.

Kas žinoma apie „Red Blossom Tea Company” „YouTube” kanalą

„Red Blossom Tea Company YouTube” kanalas specializuojasi atskleisti arbatos meno subtilybes, šviesti apie arbatos tradicijas ir virimo būdus. Kanalo vaizdo įrašuose aptariamos įvairios temos – nuo arbatos pasirinkimo patarimų ir virimo metodų iki išsamių unikalių rūšių apžvalgų, kurios padeda žiūrovams geriau pažinti turtingą arbatos kultūros pasaulį. „YouTube” kanalas priklauso 1985 m. įkurtai „Red Blossom Tea Company”, pažymima, kad bendrovė yra pagrindinis San Francisko amatininkų arbatos ir arbatos gaminių šaltinis.

„Taip pat galite pabandyti pašildyti puodelį ar arbatinuką prieš užplikydami arbatą, maišyti arbatą, kai ji užsipila, pridėti saldiklių, pavyzdžiui, cukraus ar medaus, ir eksperimentuoti su skirtingomis arbatos rūšimis, pavyzdžiui, žaliąja, juodąja, baltąja ar žolelių”, – pataria „Food Republic” ekspertai.

Ar galima arbatą užplikyti kelis kartus virintu vandeniu

Specialistai pataria arbatai ruošti naudoti šviežią vandenį.

„Gali kilti pagunda tiesiog užvirinti tai, kas liko virdulyje po ankstesnio naudojimo, ypač jei stengiatės nešvaistyti vandens. Tačiau verdant iš vandens išsiskiria visas deguonis, kurio reikia, kad atsiskleistų arbatos skonis”, – pataria jie.

Norint išgauti geriausią skonį, rekomenduojama naudoti šviežią, deguonies turtingą vandenį, kuris dar nebuvo virintas.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras