Specialistai į sveikos mitybos pagrindą sudarančių produktų sąrašą įtraukė nemažai naujų produktų.
Specialistai į naudingų produktų sąrašą įtraukė naujų produktų / koliažas
Specialistai atnaujino „sveikų” maistinių medžiagų kiekio taisykles, kad padėtų vartotojams atpažinti ypač sveikus maisto produktus.
Gamintojai dabar gali savanoriškai ant pakuočių nurodyti savo produktų naudingąsias savybes, jei jos atitinka atnaujintus JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) kriterijus.
FDA paaiškino, kad duomenys apie „sveikus” produktus gali padėti vartotojams nustatyti, ar jie tinka jų mitybai. „Prieinamo maisto produktų ženklinimo pateikimas suteikia vartotojams daugiau galimybių ir gali paskatinti sveikesnę mitybą, jei gamintojai savanoriškai pakeis maisto produktų sudėtį, kad ji atitiktų atnaujintus kriterijus”, – teigė ji.
Kad maisto produktas turėtų „sveiko” produkto statusą, jis turi:
turėti nustatytą maisto produktų kiekį (maisto produktų grupės ekvivalentą) iš bent vienos maisto produktų grupės ar pogrupio (pvz., vaisių, daržovių, liesų ir neriebių pieno produktų).
Taip pat skaitykite:
Laikykitės šių maistinių medžiagų: sočiųjų riebalų, natrio ir pridėtinio cukraus.
Pavyzdžiui, kad dribsniai būtų „sveiki”, juose turi būti tam tikras kiekis neskaldytų grūdų ir jie turi atitikti sočiųjų riebalų, natrio ir pridėtinio cukraus kiekius.
Riešutai ir sėklos, riebi žuvis, pavyzdžiui, lašiša, kai kurie aliejai ir vanduo – tai pavyzdžiai maisto produktų, kurie anksčiau neturėjo „sveikų” produktų statuso, bet dabar tapo sveikos mitybos pagrindu ir yra rekomenduojami mitybos gairėse. Dabar šie maisto produktai atitinka „sveikų” produktų statusą. Šį statusą taip pat turi daugelis maisto produktų, pavyzdžiui, kai kurių rūšių žemės riešutų sviestas ir konservuoti vaisiai bei daržovės.
Gamintojai, nusprendę naudoti teiginį „sveikas”, gali per trejus metus savo produktams suteikti šį statusą.
Daugiau naujienų apie sveiką mitybą
Vynuogių sultys ne tik pasižymi antivirusinėmis savybėmis dėl jose esančio vitamino C, bet ir yra puikus kalcio šaltinis bei širdžiai naudingas gėrimas.
„Vynuogių sultyse yra sveikatai naudingų junginių, tokių kaip resveratrolis ir flavonoidai, – sakė registruotas dietologas ir fiziologas daktaras Chrisas Mohras.