išsiaiškino, kokia uogienė naudinga ir kaip ji padeda imuninei sistemai žiemą.
Kokia uogienė yra naudingiausia / nuotrauka depositphotos.com
Rudenį ukrainiečiai uoliai uždaro įvairias uogienes žiemai. Prasidėjus gruodžiui, ateina laikas atidaryti stiklainius su skaniu nuoviru ir pasipildyti natūraliais vitaminais. Tačiau nepamirškite, kad uogienės nereikėtų persivalgyti, antraip gali pakilti cukraus kiekis kraujyje. išsiaiškino, kuo naudingos įvairių rūšių uogienės.
Serbentų uogienė
Serbentų uogienė laikoma viena naudingiausių. Visi žino gydomąsias šių rūgščių uogų savybes. Juoduosiuose serbentuose yra labai daug vitamino C, be to, juose gausu fitonicidų – pagrindinių gripo priešų. Žalia uogienė, o ne virta, yra naudingesnė – joje išlieka daugiau vitaminų.
Žemuogių uogų uogienė
Ravenų uogienė – puikus pagalbininkas kovojant su stresu ir nemiga. Ji labai naudinga nervų sistemai. Taip pat uogienė iš varnalėšų uogų mažina kraujospūdį, ramina nervų sistemą ir gerina darbingumą.
Slyvų uogienė
Didžiulė vitamino P dozė yra pagrindinė slyvų uogienės nauda. Slyvų uogienė stiprina kraujagyslių sieneles ir mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Aviečių uogienė
Kovojant su peršalimo ligomis, gerklės skausmu ir karščiavimu, aviečių uogienė yra nepakeičiama. Sergant laringitu, faringitu ir kitomis gerklės ligomis naudinga valgyti virtą uogienę, o esant ūmių kvėpavimo takų infekcijų ir kosulio simptomams į arbatą geriau įpilti žalios uogienės.
Eglės spurgų uogienė
Eglės spurgų uogienė nėra labai populiari, tačiau tai tikra vitaminų bomba. Ji garsėja antibakterinėmis savybėmis, taip pat labai naudinga širdžiai ir kraujagyslėms.
Rožių uogienė
Neįprasta ir labai skani rožių uogienė labai naudinga skrandžiui: gerina virškinimą, mažina opų riziką, normalizuoja medžiagų apykaitą. Jos eteriniai aliejai kovoja su bakterijomis ir ramina nervų sistemą. Tokia uogienė išlaikys daugiau vitaminų, jei rožių žiedlapiai bus ne virti, o tiesiog uždaromi cukrumi.
Vyšnių uogienė
Gydytojai įrodė, kad vyšnių uogienė labai naudinga kaulams ir sąnariams, stiprina kraujagysles ir mažina kraujospūdį. Vyšniose taip pat gausu vitaminų ir rūgščių, kurios būtinos sergant peršalimo ligomis.
Obuolių uogienė
Obuolių uogienėje arba džemuose gausu pektino – medžiagos, kuri nepaprastai naudinga širdžiai, taip pat šalina iš organizmo cholesterolį ir sunkiuosius metalus. Plačiai žinoma, kad obuoliuose gausu geležies ir kalio, kurie taip pat naudingi širdžiai.