Medų stiklainyje galima laikyti labai ilgai. Laikui bėgant jis keičia savo struktūrą ir spalvą. Kur galima panaudoti seną medų ir ar galima jį valgyti be žalos sveikatai – sužinokite .
Seną medų galima naudoti desertams kepti / nuotr. depositphotos.com
Medus – toks produktas, kuris yra daugelio šeimininkių virtuvėje. Tačiau dažnai nutinka taip, kad stiklainis su šiuo naudingu ir skaniu skanėstu ilgą laiką stovi kažkur toli kampe. Ką daryti su tokiu medumi, ar jį galima valgyti ir kaip suprasti, kad medus sugedo?
Beje, anksčiau pasakojo, ar galima gerti karštą arbatą su medumi – sužinokite, kuo ji yra kupina ir ar tiesa, kad tai daryti tikrai draudžiama.
Kiek medaus laikoma stiklainyje – ilgalaikio laikymo nisai
Taigi, supraskime, kas nutinka medui, jei jį ilgai laikote. Laikui bėgant medus pradeda kietėti ir keičia spalvą. Priklausomai nuo rūšies, medus pradeda kristalizuotis skirtingu laiku po išsukimo. Pavyzdžiui, saulėgrąžų medus pradeda tirštėti maždaug po mėnesio.
Ilgai laikant medų, jis patamsėja ir išnyksta jo naudingosios savybės. Todėl seną medų galima valgyti, tačiau jis nebebus naudingas.
Taip pat skaitykite:
Sunku atsakyti į klausimą, kiek laiko medus laikomas stiklainyje. Tai priklauso nuo medaus rūšies, laikymo temperatūros ir indo, kuriame jis yra. Apskritai medų galima laikyti labai ilgai, tačiau pasitaiko atvejų, kai jis gali sugesti.
Kaip suprasti, kad medus sugedo – pagrindinis požymis
Jei medus yra putojantis ir turi nemalonų ar net rūgštų kvapą, vadinasi, jis yra fermentuotas. Tokio medaus valgyti nereikėtų.
Kur galite panaudoti seną medų, kad nereikėtų jo išmesti
Jei esate laimingas stiklainio medaus, kuris buvo laikomas ilgiau nei vienerius metus, savininkas, geriausia iš jo ką nors pasigaminti. Pavyzdžiui, šiupinukus su medumi ir aguonomis arba kitus kepinius. Patiekalas su seno medaus priedu bus toks pat skanus ir kvapnus kaip ir su šviežiu medumi.
Patarimas. Jei medus tapo per kietas ir jį sunku išimti iš stiklainio, paprasčiausiai pašildykite jį vandens vonelėje arba įdėkite į karšto vandens dubenį. Medus sušils ir vėl taps skystas.