Kas neturėtų valgyti kiaulienos riebalų: gydytojai pasakė tiesą

Kiaulienos lašiniai visada buvo Ukrainos prekinis ženklas. Tačiau gydytojai įsitikinę, kad ne viskas taip vienareikšmiška. Apie tai, kaip ir kokiais kiekiais galima valgyti lašinius ir kas turėtų nuo jų susilaikyti, skaitykite portale .

Kiek naudingi ar kenksmingi yra taukai / nuotr. depositphotos.com

Taukiniai yra idealus ukrainiečių virtuvės produktas. Jis greitai numalšina alkį, ilgai išsilaiko ir jo nereikia iš anksto virti. O jei dar pridėsime skonines savybes, šio produkto vertę vargu ar galima pervertinti.

Tačiau gydytojai įsitikinę, kad ne viskas taip paprasta, ir yra kategorija žmonių, kuriems geriau atsisakyti lašinių. Anksčiau pasakojome, kaip sūdyti lašinius stiklainyje.

Ar dėl lašinių galima sulieknėti ir kokia jų kaloringumas?

100 g taukų yra nuo 800 iki 1000 kcal, priklausomai nuo produkto rūšies. Palyginimui – 100 g pyrago yra vidutiniškai 300-350 kcal, priklausomai nuo sudėties. Pasirodo, kad lašiniai yra tris kartus kaloringesni už tortą. Tai kodėl mitybos specialistai tikina, kad nuo lašinių netobulėjama?

Tiesa ta, kad, skirtingai nei saldumynai, kuriuose gausu angliavandenių, lašinius sudaro 90 % natūralių riebalų. Todėl saikingais kiekiais jie nekenkia jūsų figūrai. Be to, atsižvelgiant į didelį produkto kaloringumą, fiziškai negalėsite jo suvalgyti daug.

Kiek taukų galima suvalgyti vienu metu

Jei kalbame apie tai, ar galima lašinius valgyti kasdien, tuomet taip, galima. Nepaisant didelio kaloringumo, šį produktą galima drąsiai vartoti kasdien, tačiau labai ribotais kiekiais. Vidutinė norma per dieną nesportuojančiam žmogui – 30-40 g, sportuojančiam – 50-70 g. Iš tikrųjų tai 2-3 sumuštiniai per dieną, ne daugiau.

Ar galima kasdien valgyti lašinių / nuotrauka depositphotos.comAr galima kasdien valgyti lašinius / nuotr. depositphotos.com

Kodėl dietoje turėtų būti lašinių – kuo jie naudingi

Jei kalbame apie tai, kodėl lašiniai yra naudingi, turime pažvelgti į produkto cheminę sudėtį.

Kiaulės taukuose yra daug natūralių riebalų ir beveik nėra angliavandenių:

  • vitaminų E ir A;
  • kalio;
  • vario;
  • selenas.

Dėl omega-6 riebalų rūgščių lašiniai yra idealus maisto produktas cholesterolio kiekiui organizme normalizuoti.

Taip pat neginčijamu lašinių valgymo privalumu laikoma jų nauda odai. Faktas tas, kad natūralūs riebalai didina odos turgorą, kitaip tariant, oda tampa stangresnė ir elastingesnė.

Gydytojai taip pat rekomenduoja vartoti šį produktą, kai reikia greitai detoksikuoti organizmą. Po audringo vakarėlio, kuriame buvo išgerta per daug alkoholio, kiaulės taukai atliks sorbento funkciją ir padės greičiau grįžti į normalią būseną.

Taip pat manoma, kad lašiniai gerina kraujo krešėjimą ir gerokai sumažina vėžio riziką..

Gydytojai rekomenduoja valgyti taukus virškinamojo trakto ligų profilaktikai. Jis puikiai tinka žmonėms, turintiems širdies ir kraujagyslių problemų. Kiaulės taukai taip pat padės reguliuoti medžiagų apykaitą ir normalizuoti smegenų veiklą..

Be to, taukai yra puikus valo kraujagysles nuo cholesterolio plokštelių ir gerokai sumažina trombozės riziką.

Taip pat seniai žinoma taukų nauda sąnariams. Esant ūmiam kelio skausmui, rekomenduojama uždegimo apimtą sąnarį tepti lydytų taukų mišiniu su šaukštu druskos. Kompresą reikėtų palikti per naktį. Druska iš sąnario ištrauks skysčių perteklių, o taukai sumažins uždegimą.

Štai kodėl mitybos specialistai įsitikinę, kad lašiniai būtinai turi būti pagyvenusių žmonių racione. Vienintelė sąlyga – lašiniai turi būti švieži. Nei sūdytų, nei šaldytų lašinių medicininiais tikslais naudoti nėra prasmės. Tai skanus kaloringas produktas, tačiau po sūdymo ar užšaldymo lašiniai neturi jokių gydomųjų savybių.

Kam negalima valgyti lašinių / nuotrauka depositphotos.comKas neturėtų valgyti taukų / nuotr. depositphotos.com

Kuo kenkia lašiniai ir kam jie draudžiami

Gydytojai nerekomenduoja lašinių valgyti žmonėms, kurių inkstai serga. Taip pat geriau pamiršti šį maistą tiems, kurie turi rimtų problemų su kepenimis. Žmonėms, sergantiems ūminiu pankreatitu ar cholecistitu, lašiniai yra draudžiamas produktas.

Kalbant apie žmones, turinčius viršsvorio, jų atveju lašinių vartojimas galimas tik individiai pasikonsultavus su mitybos specialistu.

Faktas tas, kad esant dideliam produkto kaloringumui gali atsirasti nepageidaujamas viršsvorio padidėjimas. Jei neplanuojate aktyviai sportuoti – nepersistenkite su lašiniais, nes gautos kalorijos neišvengiamai atsilieps jūsų liemeniui.

Taip pat skaitykite:

Kurie taukai yra sveikiausi

Jei norite pagerinti savo odos išvaizdą arba šiek tiek pagerinti sveikatą, naudokite tik šviežius lašinius. Tokių lašinių nereikėtų sūdyti ar dėti į šaldiklį, nes jų maistinė vertė gerokai sumažės.

Jei kalbėsime apie tai, ar naudingi virti lašiniai, tai priklauso nuo to, kam norite juos naudoti. Jei tik alkiui numalšinti – tai puikus skanus produktas, kuris greitai jus pasotins. Jei gydymo tikslais – iš virtų lašinių nėra jokios naudos ir nieko, išskyrus papildomas kalorijas, jūsų organizmas negaus.

Share to friends
Rating
( 8 assessment, average 4.63 from 5 )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras