Į sąrašą įtraukti feta ir mocarela.
Kaip sūris naudingiausias tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Mitybos specialistai įvardijo penkias sūrio rūšis, kurios geriausiai tinka tiems, kurie stebi cholesterolio kiekį kraujyje, rašo eatthis.com.
„Kadangi daugumoje sūrių yra daugiau sočiųjų riebalų ir natrio, jie gali būti ne pats geriausias pasirinkimas tiems, kurie kovoja su aukštu cholesterolio kiekiu… Aukštas cholesterolio kiekis nereiškia, kad sūrį reikėtų išbraukti iš savo valgiaraščio”, – straipsnyje rašo mitybos specialistas Toby Amidoras.
5 sveiki sūriai, kuriuos galite valgyti, kai jūsų cholesterolio kiekis yra didelis
Mozzarella. Kaip nurodė mitybos specialistas Jimas White’as, sūris yra puikus dietos papildymas, nes jame yra baltymų, padedančių auginti raumenų masę, ir kalcio bei vitamino D, padedančių formuoti ir išlaikyti kaulus visą gyvenimą.
Varškė. Pasak mitybos specialistės Amandos Neighbour, varškė gali būti puikus pasirinkimas širdies ir kraujagyslių sveikatai, nes joje yra daug baltymų ir mažai riebalų. Ji rekomendavo rinktis fermentinį varškės sūrį, kad būtų galima pasinaudoti gyvomis, aktyviomis kultūromis žarnyno mikrobiomui, kuris, kaip rodo tyrimai, yra susijęs su širdies sveikata.
Feta. Mitybos specialistė Leslie patarė rinktis fetos sūrį – jame yra tik 25 miligramai cholesterolio uncijoje ir mažiau sočiųjų riebalų (3,5 gramo).
Taip pat skaitykite:
Ricotta. Tai dar viena sūrio rūšis, kurią rekomendavo Bonci. Rikotoje yra „19 miligramų cholesterolio 1/4 puodelio ir 3 gramai sočiųjų riebalų.
Trauktas sūris (iš dalies nuriebalinta mocarela, čederis, „Colby Jack” ir kt.). Mitybos specialistė Amy Goodson pažymėjo, kad tokį sūrį turėtų rinktis žmonės, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.