7 maisto produktai, skystinantys kraują: skani kraujo krešulių prevencija

įvardijo maisto produktus, kurie veiksmingai skystina kraują ir mažina širdies ligų riziką.

Kokie maisto produktai skystina kraują / nuotr. depositphotos.com

Turintiems tiršto kraujo padidėja širdies ir kraujagyslių ligų ir kraujo krešulių rizika. Ypač dažnai nuo to kenčia vyresni nei 45 metų žmonės. Tokiems žmonėms rekomenduojama į savo mitybą įtraukti specialių produktų, mažinančių kraujo tirštumą. Svarbu patikslinti, kad šie produktai nepakeičia gydymo, o tik jį papildo.

Vanduo

Vanduo yra gyvybiškai svarbus organizmui, įskaitant normalų kraujo tankį. Sveikas kiekis yra 1,5-3 litrai per dieną. Jei geriate nepakankamai vandens, kraujas tirštėja ir didėja kraujo krešulių susidarymo rizika. Todėl paprastas būdas praskiesti kraują yra gerti gryną vandenį arba bent jau arbatą.

Augaliniai aliejai

Alyvuogių, linų sėmenų, vynuogių sėklų ir kituose aliejuose yra kraujui naudingų antioksidantų, fenolio, vitamino E ir omega-3 rūgščių. Tyrimai rodo, kad vartojant augalinius aliejus sumažėja medžiagų, sukeliančių kraujo krešulių susidarymą, kiekis. Aliejus naudingas kraujui tik prieš terminį apdorojimą, todėl geriau jo dėti į paruoštas salotas arba tiesiog pamirkyti duoną aliejuje.

Ramunėlės

Ramunėlių arbata yra labai naudingas produktas visiems, turintiems tiršto kraujo. Ramunėlės yra natūralus antikoaguliantas ir slopina trombocitų aktyvumą.

Jūros dumbliai

Jūros dumblių nauda gerai žinoma, o jų kraują skystinančios savybės yra viena iš daugelio priežasčių, kodėl verta įtraukti šį produktą į savo mitybą. Jūros dumbliuose ir kitose jūros gėrybėse yra daug jodo, kuris gerina kraujagyslių tonusą ir mažina kraujo klampumą.

Kraują skystinantys produktai / nuotrauka depositphotos.comKraują skystinantys maisto produktai / nuotr. depositphotos.com

Žuvys

Naudingos omega-3 riebalų rūgštys veiksmingai skystina kraują. Norint išvengti trombozės, verta valgyti riebią žuvį ir žuvų taukus. Pastarasis skatina esamų kraujo krešulių rezorbciją. Gydytojai rekomenduoja žuvį valgyti bent 3 kartus per savaitę.

Raudonasis vynas

Raudonųjų vynuogių odelėje gausu polifenolių – galingų antioksidantų, kurie apsaugo nuo kraujo krešulių susidarymo. Tačiau ne sezono metu raudonųjų vynuogių parduotuvėse sunku rasti. Jas pakeičia iš raudonųjų vynuogių pagamintas vynas. Atminkite, kad alkoholinius gėrimus galima gerti labai saikingai.

Česnakai

Dar vienas antikoaguliantas, kurį į savo racioną turėtų įtraukti visi, kurių kraujas tirštas. Kad česnakas būtų naudingesnis, jį reikėtų valgyti žalią, pavyzdžiui, sutrinti peiliu ir įdėti į daržovių salotas ar bulves.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras